banner913
banner932
banner1012

Pilotsuz F-16 devri başlıyor

banner1020

ABD, yerdeki bir operatör tarafından kontrol edilebilen insansız savaş uçağının üreticisi Boeing’e 126 araçlık sipariş verdi. Boeing’in ürettiği pilotsuz F-16 savaş uçakları yakın bir zamanda...

banner974
Pilotsuz F-16 devri başlıyor

banner971

ABD, yerdeki bir operatör tarafından kontrol edilebilen insansız savaş uçağının üreticisi Boeing’e 126 araçlık sipariş verdi.
Boeing’in ürettiği pilotsuz F-16 savaş uçakları yakın bir zamanda Drone’ların (İnsansız Hava Araçları) yerini alacak.

Saatte 2414 km hıza ulaşabilen ve maksimum 50 bin feet yüksekte uçabilen insansız savaş uçağı, yerdeki bir operatör tarafından uzaktan kontrol edilebiliyor. 3902 km menzili olan insansız araçtan 126 tanesini filosuna katmaya hazırlanan ABD Hava Kuvvetleri (USAF), Frorida’daki üssüne ulaşan 6 uçakla yakın zamanda test uçuşlarına başlamaya hazırlanıyor.

Drone’lara kıyasla daha fazla ateş gücüne sahip olacak

ABD’nin Afganistan ve Irak gibi ülkelerde başvurduğu Drone saldırıları sivil kayıplara sebep olduğu gerekçesiyle senelerdir tepki çekiyor. Asker kaybını önlemek için hava saldırılarında bu araçlardan yararlanan ABD’nin uzun vadede Drone’lar yerine ateş gücü daha yüksek olan insansız F-16′ları kullanması bekleniyor.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.