banner913
banner932
banner1012

iOS 11 hangi cihazlara gelecek?

banner1020

ABD merkezli teknoloji devi Apple, WWDC 2017'de duyurulan ve onlarca farklı yenilik ile iPhone ve iPad kullanıcılarının beğenisine sunulacak iOS 11'in yeni beta sürümünü kullanıcılar ile buluşturdu. Peki iOS 11 hangi iPhone ve iPad modellerine gelecek? iOS 11 ile neler değişecek? İşte iOS 11 ile ilgili bilmeniz gereken her şey...

banner974
iOS 11 hangi cihazlara gelecek?

banner971

 

Geçtiğimiz yıl Yeni iOS sürümünü iPhone 7 lansmanından 3 gün önce tanıtan Apple'ın iOS 11'i tanıtacağı tarih hala resmiyet kazanmış değil. Ancak ABD merkezli teknoloji devi Apple'a yakın kaynaklara dayandırılan iddialara göre, iOS 11 22 Eylül'de kullanıma girecek. 

ABD merkezli teknoloji devi Apple, WWDC 2017'de duyurulan ve onlarca farklı yenilik ile iPhone ve iPad kullanıcılarının beğenisine sunulacak iOS 11'in yeni beta sürümünü kullanıcılar ile buluşturdu. Peki iOS 11 hangi iPhone ve iPad modellerine gelecek? iOS 11 ile neler değişecek? İşte iOS 11 ile ilgili bilmeniz gereken her şey... 

iOS 11

iOS 10.3 ile birlikte 32-bit işletim sistemini destekleyen uygulamaların bir süre sonra kullanılamaz hale geleceğinin sinyallerini veren Apple, iOS 11 ile birlikte bu uygulamaları kullanılamaz hale getirecek. 

64-bit desteklemeyen 180 bin uygulamanın App Store’dan kaldırma çalışmaları ise başlamış bulunuyor.  iOS 11’in piyasaya sürülmesiyle birlikte kullanılmaz hale gelecek olan 180 bin uygulama App Store’da yer alan 2.4 milyon uygulamanın sadece yüzde 8’ine tekabül ediyor.   Peki 64 bit ve 32 bit uygulamalar arasındaki fark ne? 

iOS 11

Genel anlamda performans açısından aşırı bir değişik olmamakla birlikte 64 bit uygulamaların matematik becerileri çok daha yüksek. İşte iOS 11 güncellemesi alacak modellerin tam listesi...

- iPhone 7 

- iPhone 7 Plus 

- iPhone 6s Plus 

- iPhone 6s 

- iPhone 6 

- iPhone 6 Plus 

- iPhone SE 

- iPhone 5s 

Siri, ilerleyen zaman içerisinde daha fazla dil çevirme kapasitesine kavuşacak. 

iPhone 5C ve öncesi iPhone'lar iOS 11 güncellemelesi alamayacak.

Kontrol merkezi iOS 11 ile birlikte artık tek sayfada toplanıyor. 

- 6'ncı nesil iPod Touch

- 12.9 inç iPad Pro 

- Yeni 9.7 inç iPad 

- 9.7 inç iPad Pro 

- iPad Air ve Air 2 

- iPad mini 2,3,4,5

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın üzerinde çalıştığı iOS 11 pek çok iPhone kullanıcısının beğenisini kazanacak bir düzeltmeye ev sahipliği yapacak. 

Yeni iOS ile Siri artık çeviri özelliğine de kavuşacak. Siri ile, İngilizce, Çince, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca arasında sesli çeviri yapabilecek. 

iPhone'unuz ile bir kafede veya başka bir yerde ücretsiz wi-fi'ya bağlandığınızda telefonunuz daha sonra burada internete bağlanmak için sizden onay almadan bu işlemi otomatik gerçekleştiriyor. 

Ancak kullanıcıları her seferinde şifre girmekten kurtaran bu özelliğin bir de bedeli var: sinyallerin çok düşük olduğu yerlerde bile wi-fi'ya bağlanarak kullanıcıların internet hızını düşürmek. 

Görünen o ki "iPhone'un en nefret edilen özelliği" olarak da anılan bu durum için Apple harekete geçti. 

iOS 11'in beta'sında yer alan özellik sinyallerin düşük olması durumunda otomatik bağlanma özelliğini devre dışı bırakacak.

İlk betasını geliştiriciler için yayınlanan iOS 11 ile birlikte iPhone ve iPad'lere gelecek diğer yenilikler ise şöyle... 

iOS 11 ile kullanıclar mesajlaşırken birbirlerine Apple Pay üzerinden para yollayabilecekler. 

iOS 11 ile birlikte iPhone ve iPad kullanıcıları iMessage uygulamasındaki mesajları artık bulut üzerinden saklayabilecekler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.