banner913
banner932
banner1012

Dünyanın en küçük uydusunu yaptı

banner1020

Hindistan'da 18 yaşındaki bir genç, dünyanın en küçük uydusunu yaptı. 18 yaşındaki Şaruk'un 64 gramlık uydusu, NASA'nın yarışmasını kazandı.

banner974
Dünyanın en küçük uydusunu yaptı

banner971

Yerel medyada çıkan haberlere göre, Tamil Nadu eyaletine bağlı Palpatti kentinde yaşayan Rıfat Şaruk'un yaptığı 64 gramlık uydu, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve İDoodle'un açtığı "Uzayda Küpler" adlı yarışmayı kazandı. 

Şaruk, karbon fiber polimerden yaptığı uyduya Hindistan'ın 11. Devlet Başkanı ve Uzay Mühendisi Abdul Kalam'dan esinlenerek "KalamSat" adını verdiğini söyledi. 

Lise son sınıfta okuyan Şaruk, NASA'nın uydusunu 21 Haziran'da yörüngeye göndereceğini belirtti. Şaruk, "Yörüngede 4 saat kalacak KalamSat'ta Dünya'nın hızı, dönüşü ve manyetosfer ile ilgili ölçümler yapmak için 8 dahili sensör bulunuyor." dedi. 

Şaruk, 15 yaşındayken de yaptığı helyum hava balonuyla ülke çapındaki bir yarışmayı kazanmıştı.

Kaynak: NTV

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.