banner913
banner932
banner1012

Antarktika'daki 'yeşil buzul'un gizemi çözüldü

banner1020

banner974
Antarktika'daki 'yeşil buzul'un gizemi çözüldü

banner971

NASA'nın 5 Mart'ta çektiği Antarktika'daki buzulların bir kısmının renk değiştirdiğini gözler önüne seren fotoğraf için açıklama geldi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 5 Mart'ta çektiği fotoğraflarda Antartika'nın Granite Harbor bölgesinde buzulların yeşil renge döndüğü görülüyordu. 

Fotoğrafların yayınlanmasının ardından bilim dünyası da bu kareleri mercek altına aldı. Antarctic Climate and Ecosystems Cooperative Research Center çalışanı Dr Jan Lieser'a göre söz konusu renk değişiminin nedeni 'Fitoplankton'

Zira Fitoplanktonların çoğu çıplak göz ile görülemeyecek kadar küçüktür. Ancak yeteri kadar sayıda bir arada olduklarında hücrelerinde bulunan klorofil sayesinde suda yeşil renkli olarak görülebilirler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.