banner913
banner932
banner1012

TANINMA GENE TANINMA


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 27 Aralık 2017, 11:28

 

Okurlarımız yazılarımda sürekli KKTC’nin tanınmasının en başta gelen olay olarak sunduğumu  farketmişlerdir. Hatta KKTC Meclisi’nin KKTC’nin tanınmasına ilişkin karar çıkarması gerektiğini de defalarca vurgulamıştım. Böyle bir Meclis tanınma kararının halkın istekleri doğrultusunda bir karar olacağını, uluslararası toplumun böyle bir KKTC Meclisi Kararını çok ciddi bir biçimde değerlendireceğini, KKTC ve KKTC halkı için de böyle bir Meclis kararının çok önemli olduğunu anlatmıştım. Seçim yaklaşırken hiçbir siyasi partinin tanınmadan söz etmemesi düşündürücüdür. Gerçek şu ki, KKTC devleti ve siyasi partileri KKTC Devletinin tanınmasının en başta gelen politikası olması gerektiğini es geçtikçe, Rumlar ve destekçilerinin yeni yeni “müzakere süreçlerini” gerçekleştirmek için planlar yaptıkları ortada.

Bu “müzakerelere dönüş” planlarının sonuncusu BM kaynaklı. Gazete haberlerine göre, BM, Rumların istekleri doğrultusunda hazırladığı plan ile bir “ara-ön anlaşma”nın gerçekleşmesi için hazırlıklarını tamamlamıştır. Nedir bu “ara-ön anlaşması”? Tarafların anlaştıkları konuları bir ön anlaşma ile resmileştirmek ve KKTC’nin tanınmasının önünü kesmek... Böyle bir girişime tepki gösteren bir tek siyasi parti çıkmadı maalesef. Bizimkilerin  böyle bir “ara-ön  anlaşma” ile müzakere sürecine dönüşe tepki göstermemesi, Rumların elini güçleştirmiştir. Rumlar, KKTC’nin devlet olarak tanınmasını engellemek için “ara-ön anlaşmalı” süreç için düğmeye basmışlardır bile. Meclis’te halkı temsil eden bizim siyasi partilerden halâ ses yok...

KKTC’nin tanınması gerektiğine ilişkin önemli bir haber Türkiye’den geldi. CHP Ardahan Milletvekili Sn. Öztürk Yılmaz TBMM’nin KKTC’nin uluslararası olarak tanınmasına yönelik tarihi bir karar alması gerektiğini söyledi. TBMM Genel Kurulunda söz alan Yılmaz, Kıbrıs’ta kapsamlı çözümün adeta taviz çözümüne dönüştüğünü öne sürdü ve şöyle dedi :  “Böyle bir ortamda buna son vermek lazım. Meclisin bu bütçe yılında yeni bütçeyi görüşürken tarihi bir karar alarak KKTC’nin uluslararası olarak tanınmasına yönelik bir karar alması lazım. Bu konuda ciddi bir duyarlılık ve duruş sergilememiz gerekiyor.”

Sn. Öztürk Yılmaz’a, TBMM’nin tarihi bir KKTC’yi tanıma kararı alması önerisi için teşekkür etmemiz gerekir. İşte yol bu. KKTC devletinin tanınması için atılacak ilk adım Meclis kararlarıdır. Umarız TBMM böyle bir KKTC’nin tanınması  kararını  üretebilir.  Bizim KKTC Meclisinin kulakları çınlasın. Umarız bizim siyasi partilerimiz mesaji almışlardır.       

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.