banner913
banner932
banner1012

Takibe Devam


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 31 Ocak 2020, 23:01

Son yedi karşılaşmasını kazanmasını başaran DTB, şampiyonluk yolunda MTG’nin en ciddi rakibi olmaya devam ediyor.

Dün gece Lefke karşısında çift forvet oynayarak golü erken bulmayı hedefleyen Doğan, bunu başardı ama ofsayt gerekçesi ile Lefke futbolcuları ve taraftarlarından hakem Ali Özer çok tepki aldı. Farkı ikiye çıkarana kadar Lefke karşısında zorlanan DTB, Lefke’nin yenilgiyi kabul ettiği 3-1’den sonra biraz rahatladı.

Devre arasında Babacar’ın yerine gelen Razaq, sağ kanattan dün iki asist yaparak hem Billy’e hem de Kenan’a goller attırmasını başardı. Billy, dün gece iki gol attı, gollerinin dışında çalışkanlığı ve Lefke savunmasını dağıtıcı özelliği ile taraftarlarından alkış aldı.

Weston, dün Billy ile birlikte Lefke savunmasının hemen önünde oynadı. Genelde kanatta oynardı. Bu pozisyonda fırsatlar da kaçırdı. Ancak ikinci golü atarak galibiyette rol oynadı.

Kanatlarda oynayan Kenan ve Razaq da hücumu düşününce, Erdinç ve Sercan orta sahada çok zorlandılar. Korkusuz oynayan DTB, golleri de bulunca orta saha eksikliği sırıtmadı.

Doğan’ın görünmez kahramanı Kenan dersek yanılmayız. Hem babası, hem de hocası ona adeta joker gibi her maç farklı görevler veriyor ama o oynadığı her pozisyonda görevini yapıyor. Dün sol kanatta oynadı; hem gol attı, hem de adeta kayakla kayarmışçasına rakiplerini geçti, getirdiği topu “al da at dercesine” Weston’a verdi, o da bu ikramı geri çevirmedi.

Bu oyun tarzı ile Doğan gol de yiyebilir ama yediğinden bir fazla atmayı başardığı her maçı da kazanır.

Lefke’yi en son Ligin ilk yarısında Yeşilova karşılaşmasında izlemiştim. O maçta altı gol yemişler ve sahada hiçbir varlık gösterememişlerdi. Dün fark ikiye çıkana kadar kafa kafaya mücadele ettiler. Savunmada gollere engel olamadılar ama orta sahadaki dirençleri, hücumda etkili futbolları ile bize özellikle ilk yarıda enfes bir futbol gösterdiler. Doğan da kendilerine eşlik edince, soğuk havada tribünlere gelen taraftarlar göze hoş gelen bir futbol izlediler.

Lefke, Yeşilova’dan Esosa’yı almış. Esosa, iyi bir kanat adamı ama dün Kasım’a beklenen topları getiremedi. İkinci yarıda Selçuk’la yer değiştirdi. Takıma alıştığı oranda Lefke’ye katkı koyabilir.

Hakem Ali Özer, DTB’nin ilk golünde biraz bocaladı, golü sonra verdi. Bu da zaten ofsayt düşüncesindeki Lefke futbolcuları ve taraftarlarını sinirlendirdi. Kenan’ın vuruşunda Billy boş kaleye golü atınca, yardımcısı Sabriye Atikoğlu ortaya koştu. Serhan’ın ofsayt pozisyonunda olduğu şüphesi Ali Özer’de de oluştu. Bir ara bocaladı, sonra golü verdi. Verecekse, hemen vermeliydi. Tereddüt edince, ortalık karıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.