banner913
banner932
banner1012

Tamer temaslarına başladı

banner1020

Türkiye Üniversite Sporları (TÜSF) başkanı Prof Dr Kemal Tamer temaslarına başlarken, Başbakan Ersin Tatar, Tamer ve heyetini kabul ederek görüştü

banner974
Tamer temaslarına başladı

banner971

İbrahim ÖZSOY

KKTC Üniversite Sporları Federasyonunun davetlisi olarak ülkeye gelen Türkiye Üniversite Sporları (TÜSF) başkanı Prof Dr Kemal Tamer temaslarına başladı.

Çeşitli temaslarda bulunmak için ülkeye gelen Prof Dr Kemal Tamer ve heyeti, KKTC Üniversite Sporları Federasyonu başkanı Hüseyin Kınacı ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek görüşmeler gerçekleştirdi.

Prof Dr Kemal Tamer ve heyeti, Başbakan Ersin Tatar ile Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Spor Dairesi müdürü Mehmet Özbilgehan'ı da ziyaret etti.

Başbakan Ersin Tatar kabulde yaptığı açıklamada, KKTC’nin büyük bir gelişim ve değişim içerisinde olduğunu dile getirerek, spor alanında da çok başarılı sporcuların yetiştiğine işaret etti. Dostluk kardeşlik evrensel kaynaşma gibi kavramları Güney komşularımız hala görmezden geliyor” diyen Tatar, hiçbir ülkenin kendileriyle sorunu olmadığını ancak Güney yönetiminin bu temaslara engel olmasını anlamakta güçlük çektiklerini söyledi.

Kıbrıs’ta 2 halk olduğunun tüm dünya tarafından bilindiğini, son dönemde üniversitelerin de gayretleriyle çeşitli alanlarda olumlu adımlar atıldığını anlatan Tatar, bu mücadelede kendilerine destek olunmasından mutluluk duyduğunu ve münasebetlerin daha da artmasını umduğunu belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.