banner913
banner932
banner1012

Süper Lig'de derbi heyecanı yaşanacak

banner1020

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş derbi maçta karşı karşıya gelecek

banner974
Süper Lig'de derbi heyecanı yaşanacak

banner971

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın kapanış maçında Galatasaray ile Beşiktaş 27 Şubat Pazartesi günü karşı karşıya gelecek.
Türk Telekom Arena'da saat 20.00'de başlayacak derbiyi hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Süper Lig'de ikinci yarının ilk derbisinde Yıldırım'ın yardımcılıklarını Ekrem Kan ile Asım Yusuf Öz yapacak. Dev maçın dördüncü hakemi ise Volkan Bayarslan olacak.
Ligin zirvesini yakından ilgilendiren derbi öncesi Beşiktaş 47 puanla liderlik koltuğunda otururken, 40 puanlı Galatasaray haftaya üçüncü sırada girdi.
Derbiye ev sahipliği yapacak Galatasaray, rakibini yenerek, şampiyonluk yarışında aradaki puan farkını 4'e düşürmek istiyor.
Lig lideri Beşiktaş ise, derbiden galibiyetle ayrılarak, zirvede rakibiyle arasındaki puan farkını 10'a çıkarmayı amaçlıyor.
Sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde Vodafone Arena'da yapılan müsabaka 2-2 bitti.
Galatasaray ile Beşiktaş, 93 yıllık rekabette 341. kez karşılaşacakları derbinin hazırlıklarını bu akşam yapacakları idmanlarla tamamlayacak.
Tudor ilk kez Türk Telekom Arena'da olacak
Galatasaray'da Jan Olde Riekerink'in ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Igor Tudor, ilk kez taraftarı önüne çıkacak.
Sarı-kırmızılı ekibin başındaki ilk müsabakasına Çaykur Rizespor deplasmanında çıkan Tudor, Türk Telekom Arena'daki siftahını ise Beşiktaş derbisinde yapacak.
Muslera, Simovic'in rekoruna göz dikti
Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, Beşiktaş derbisinde yarın bir rekora da ortak olacak.
Uruguaylı file bekçisi, Beşiktaş karşısında da kaleyi koruması halinde, Süper Lig kariyerindeki 188. lig maçına çıkacak ve 27 yıldır Zoran Simovic'e ait olan, "Galatasaray formasıyla en fazla lig maçına çıkan yabancı oyuncu." rekorunu egale edecek.
Öte yandan, Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Sabri Sarıoğlu ise Beşiktaş derbisinde görev alması durumunda kariyerinin 350. lig müsabakasına çıkmış olacak.
Caner Erkin, Necip Uysal ve Tosic yok
Beşiktaş'ta derbi maç öncesinde Caner Erkin, Necip Uysal ve Dusko Tosic'in sakatlıkları bulunuyor.
Caner, ağır sakatlığı nedeniyle henüz takımla çalışmalara başlamazken, tedavileri tamamlanan Matej Mitrovic ile Adriano Correia hazır hale geldi. Hapoel Beer-Sheva ile oynanan iki maçta da ilk 11'de şans bulan Necip Uysal ise dünkü antrenmanda yaşadığı sakatlık nedeniyle derbiyi kaçıracak.
Şenol Güneş'in, sakatlıktan yeni çıkan Mitrovic'i yarın oynatması beklenmiyor. Adriano ise diğer lig maçlarında olduğu gibi takımdaki yerini alabilecek.
Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 4 maç ceza verilen siyah-beyazlı oyuncu Dusko Tosic, Galatasaray'a karşı da formasından uzak kalacak.
Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile yapılan son 16 turu maçında kırmızı kart gören ve rakibine yaptığı hareketten dolayı 4 maç ceza alan Tosic, Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor maçlarında forma giyememişti. Tosic, gelecek haftaki Çaykur Rizespor mücadelesiyle cezasını tamamlayacak.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.