banner913
banner932
banner1012

Sertoğlu’ndan, Spor Dairesi’ne sert tepki

banner1020

Hasan Sertoğlu, daha önceki hükümet tarafından kulüplere ödenmesi sözü verilen 5 milyon TL'nin, yeni atanan Spor Dairesi tarafından 1 milyon TL indirilip 4 milyon TL'ye düşürülmesi konusunda açıklamada bulunurken, binlerce genç spor yapmaktan men olmasın diye yapmamamız gerekenleri yaparken, ülkeyi yönetenlerin yapması gerekenleri yapmamasından dolayı bu haftaki ödemeleri borçlanarak yapmayacağım

banner974
Sertoğlu’ndan, Spor Dairesi’ne sert tepki

banner971

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, daha önceki hükümet tarafından kulüplere ödenmesi sözü verilen 5 milyon TL'nin yeni atanan Spor Dairesi tarafından 4 milyon TL'ye düşürülmesi konusunda açıklamada bulundu.

Sertoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Amacımız gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak"

"Bilindiği üzere KTFF ve ona bağlı üye kulüpler çok ciddi maddi imkânsızlıklar içerisinde ülkenin geleceğini teşkil eden binlerce gence spor yaptırmak için canla başla mücadele etmektedir. Ülkenin içerisinde bulunduğu kötü ortamdan etkilenen gençlik, kulüplerimizin onlara sahip çıkmasıyla boş zamanlarda birçok kötü alışkanlıklardan uzak durarak spor yapmaktadır. Devleti idare edenler de kendi görevleri olan gençliğe spor yaptırmak görevini üstlenen kulüplerimize maddi katkı yaparak onların ayakta kalmasını sağlamaktadır.

"5 Milyon TL sözü verildi, 4 Milyon ödenecek" 

"Bu katkıların bir yıl önceden kulüplere ne kadar olacağı söylenir kulüplerimiz de buna göre maddi durumunu düzenlerler. Geçen yıl hükümet adına görevde olan Sayın Başbakan üye kulüplerimizi toplayarak (Süper lig ve 1. Lig) bu yılki katkının 5,000,000.-TL (Beş Milyon Türk Lirası) olacağını söylemiş ve kulüplerimiz de buna göre mali hesaplarını yapmıştır. Fakat geçen zaman içerisinde ülkede bir seçim yaşanmış ve yeni bir hükümet kurulmuştur. Yeni atanan Spor Dairesi Müdürü arkadaşımız geçmiş hükümetin söz verdiği ve Federasyon aracılığı ile kulüplere ödenmesi gereken  5,000,000.-TL ( Beş Milyon Türk Lira)’yı  kulüplere vermeyi uygun bulmadıklarını bunun yerine geçmiş yılda verilen 4,000,000.-TL (Dört Milyon Türk Lirası) verebileceklerini tarafıma bildirmiştir. Buna göre yeni protokol imzalamamızın gerektiğine vurgu yapmıştır. Ben de ilgili paranın kulüplere söz verilen para olduğunu benim böyle bir protokole imza atma yetkimin olmadığını, bunu Kulüpler Birliği’ne aktaracağımı ve kararı kulüplerin vereceğinin kendisine bildirdim. 

"Kulüpler mağdur olmasın diye şahsıma borç aldım"

2017-2018 futbol sezonu ikinci devresinin ortalarına geldiğimiz bu günlerde mevcut karşılaşmaların yapılabilmesi için rutin olan hakem, sağlıkçı, saha komiseri ve gözlemci paralarının kulüpler tarafından ödenememesinden dolayı yönetim kurulumuz, bana borçlanma yetkisi vermiş ben de yerel bir bankadan şahsi borçlanma yaparak kulüplerimizin adına bu arkadaşlarımıza gerekli ödemeleri yapmış bulunmaktayım. Bu hafta içerisinde yine bu arkadaşların ödenmesi gerekmekteydi ve ben yine şahsi borçlanma yaparak hafta sonundan önce kulüplerimizin adına bu arkadaşları ödemeyi planlıyordum. Yine mevcut kulüp başkanlarımız da ayni şekilde şahsi borçlanmalarla kulüplerimizin giderlerini karşılamaktadır. Ancak gelinen bu aşamada bizler ülkede futbol durmasın, binlerce genç spor yapmaktan men olmasın diye yapmamamız gerekenleri yaparken, ülkeyi yönetenlerin yapması gerekenleri yapmamasından dolayı bu haftaki ödemeleri borçlanarak yapmayacağımı, mevcut ödemeleri kulüplerin bir şekilde yapması gerektiğini Kulüpler Birliği yönetimine bildirmiş bulunmaktayım. Kulüplerin vereceği kararı bekleyip buna göre yönetim kurulumuzda alınması gereken tüm kararları alacağımızı bildirir, saygılar sunarım."

Kulüpler toplanacak

Bu arada Kulüpler Birliği başkanı Kemal Köseoğlu yaptığı açıklamada Çarşamba akşamı saat 17.00’de Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Ahmet Sami Topcan Toplantı Salonu’nda, kulüplere 5 milyon TL olarak açıklanan devlet katkısının 4 milyon TL’ye düşürülmesi konusunu görüşmek üzere toplanacaklarını, açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.