banner913
banner932
banner1012

Messi ve Ronaldo yarışı nefes kesiyor

banner1020

Futbolun iki yıldızı hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde ikişer gol attı. Şampiyonlar Ligi'nde Ronaldo 107, Messi 96 gole ulaştı

banner974
Messi ve Ronaldo yarışı nefes kesiyor

banner971

Lionel Messi, Salı gecesi Juventus karşısında iki gol attı ve Şampiyonlar Ligi'nde 96 gole ulaştı.
Messi, Şampiyonlar Ligi'nde toplam 59 maçta fileleri havalandırdı. Barcelona bunların 49'unu kazandı, 7'sinde berabere kaldı ve sadece üçünde yenildi.
Messi, gol attığı 59 Şampiyonlar Ligi maçının 27'sinde bir golün üzerine çıktı. 
Avrupa Kupaları'nda ilk golünü 2 Kasım 2005'te Barcelona'nın Panathinaikos'u ağırladığı Şampiyonlar Ligi grup maçında atan Messi'nin iki UEFA Süper Kupa maçındaki üç golüyle birlikte Avrupa Kupaları'nda toplam 99 golü bulunuyor. 
Messi'nin de Ronaldo'nun da Şampiyonlar Ligi'nde 7'şer hat-trick'i var. Ronaldo'nun Bayern Münih'e, Messi'nin de Arsenal'e 9'ar golü bulunuyor.
Messi'den bir gün sonra sahne alan Cristiano Ronaldo, APOEL'e karşı duble yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde 107 gole ulaşan Portekizli, her alanda rekabet ettiği Messi ile arasındaki Şampiyonlar Ligi golü farkının kapanmasına izin vermedi. 


Ronaldo'nun Avrupa Kupaları'nda biri Şampiyonlar Ligi ön elemesi, ikisi UEFA Süper Kupası olmak üzere üç golü daha var ve bunlarla birlikte toplam Avrupa Kupaları gol sayısı 110...
Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde ilk golünü bu organizasyondaki 30'uncu maçında attı. 10 Nisan 2007'deki maçta rakip Roma idi. Ronaldo, Manchester United'ın rakibini 7-1 yendiği çeyrek final ikinci randevusunda duble yaptı.
Ronaldo'nun birden fazla gol attığı Şampiyonlar Ligi maçı sayısı son APOEL karşılaşmasıyla 30 oldu.
Portekizli yıldız, gollerinin ilk 15'ini Manchester United formasıyla attı. Ronaldo'nun gol attığı 69 maçın 60'ını onun oynadığı takımlar kazandı; 7 maç berabere sona erdi. Bunlarda Ronaldo sadece iki kez sahadan yenik ayrıldı.
Ronaldo, üç Şampiyonlar Ligi finalinde gol atan tek futbolcu... Şampiyonlar Ligi'nin grup etabı sonrası 50 gole ulaşan tek isim de Cristiano Ronaldo...
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.