banner913
banner932
banner1012

Candan, AKPA’da spor kısıtlamalarını anlattı

banner1020

Armağan Candan, Paris’te yer alan Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA) toplantısında, Kıbrıslı Türklere sporda uygulanan haksız kısıtlamalara dikkat çekti

banner974
Candan, AKPA’da spor kısıtlamalarını anlattı

banner971

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Armağan Candan, Paris’te yer alan Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA) toplantısında, Kıbrıslı Türklere sporda uygulanan haksız kısıtlamalara dikkat çekti.

Candan, Cumhuriyet Meclisi'ni temsilen 5-7 Mart tarihleri arasında yapılan AKPA Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi ile Eşitlik ve Ayırımcılığın Önlenmesi Komitesi toplantılarına katıldı. Armağan Candan, Eşitlik ve Ayırımcılığın Önlenmesi Komitesi'nde spor raporunun görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada, Kıbrıslı Türk gençlerin spor alanında maruz kaldığı uluslararası kısıtlamaları ve insan hakkı ihlallerini gündeme getirdi.

Kıbrıslı Türklerin birçok spor dalında uluslararası turnuvalara katılamadığını, karşılıklı dostluk maçları bile yapamadığını, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını vurgulayan Armağan Candan, uluslararası sportif faaliyetlere katılma hakkının her bir bireyin temel haklarından biri olduğuna ve Avrupa coğrafyasında yaşayan Kıbrıslı Türklerin bu alanda uzun yıllardır ciddi kısıtlamalarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. 

Güney Kore ile Kuzey Koreli sporcuların siyasi soruna rağmen olimpiyat oyunlarına birlikte katılabildiğini, siyasi sorun bulunan başka yerlerden de örnekler verebileceğini kaydeden Candan,  sporun asli amacının insanları yakınlaştırmak ve barışa katkı sağlamak olması gerektiğini söyledi. Armağan Candan, Avrupa ailesinin bir parçası olan Kıbrıslı Türklerin dünyada hak ettiği yeri alabilmesi ve Avrupa Konseyi'nde daha iyi anlaşılması için çaba göstermeye devam edeceğini belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.