banner913
banner932
banner1012

“Bu ülkenin eksiği yok”

banner1020

Adebayor, ülkede futbol oynamak için şartların çok elverişli olduğunu dile getirerek, "Bu ülkede eksik bir şey yok. Herkes futbolun içinde olmak istiyor. Lig çekişmeli hale geliyor. Önümüzdeki bir kaç yıl içinde İngiltere ve İspanya düzeyinde olur muyuz bilmiyorum ama olumlu işaretler var”

banner974
“Bu ülkenin eksiği yok”

banner971

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu devam ediyor. Sabah gazetesi tarafından gerçekleştirilen organizasyona Beşiktaş'tan Babel, Medipol Başakşehir'den Adebayor, Galatasaray'dan ise Gomis katıldı.

''Vasat denilebilecek oyunculara çok para veriyorlar'' 

Babel, transferde harcanan bonservis bedelleri için, "Aslında çoğunlukla çılgınca diyebilirim. Bence vasat denilecek oyunculara çok büyük para veriyorlar. Bu iyi bir şey mi bilemiyorum ama benim İngiltere'ye transferim dönemine kıyasla çok fazla paralar harcanıyor" dedi.

''Gençlere rehberlik yapılmalı''

Babel, genç oyuncuların gelişim süreçlerinde yol göstericiye ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, "Bu işler rehberlikle başlıyor ve genç oyuncular yeterince yol gösterici bulamıyor. Kulüpler genç futbolcularla daha fazla ilgilenebilir. Türkiye'de genç bir oyuncunun bu şartlarda zirveye çıkması çok zor" diye konuştu.

''Süper Lig büyüyor''

Beşiktaş'ın forvet oyuncusu Babel, büyük oyuncuların takıma katılmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Adebayor'a katılıyorum. Büyük isimleri takıma katmak önemli. Türkiye bu konuda başarılı. Biz Real Madrid'ten Pepe'yi aldık. Beşiktaş'ı izlemek çok keyifli bir hale geldi. Sadece Beşiktaş değil diğer takımlarda büyüyebilir. Süper Lig halen büyüyor ve gelişimini devam ettiriyor. Kasımapaşa'da oynadığım döneme göre şu an lig nereden nereye geldiğini gördüm. Bu trendle devam edilirse Türkiye, 5-10 yıl sonra İtalya ve İspanya ile yarışır hale gelecek" şeklinde konuştu.

''Türkiye'de güzel bir ortam var''

Babel, Türkiye'ye ilk transferinden önce insanlara karşı çok temkinli olduğuna vurgu yaparken, "Kasımpaşa'ya imza atmadan önce Türkiye'ye hiç gelmemiştim. İlk zamanlar temkinliydim. Şunu anladım ki gayet güzel bir ortam varmış Bu futbol içinde taraftarlar içinde geçerli. Stadyumlar da harika" dedi.

''Türkiye'de uzun yıllar kalmayı umuyorum''

Babel, futbol oynadığı için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Futbol oynadığım için çok şanslıyım, bundan para kazanıyorum. Şanslı olduğumu düşünüyorum. Doğru menajer ve ailem sayesinde güzel bir mantalite oluştu. Adebayor'un da dediği gibi futbolcu oldum ve böyle harika bir takımla oynadığım için çok mutluyum. Türkiye'de uzun yıllar kalmayı umuyorum" şeklinde konuştu.

Adebayor : ''Burada çok güzel şeyler yaşadım''

Gençlerin futbola olan ilgisini arttırmak kendi ülkesinde futbol akademisi kurduğunu ifade eden Adebayor, "Cumhurbaşkanıyla işbirliği içindeyiz. Doğduğumdan beri yaptığım iş bu. Dolayısıyla kendi ismim ve imajımla bir şeyler başarmak istedim. Gençlerin elçisi olarak hareket etmek istedim. Burada da çok güzel şeyler yaşadım. Türkiye ile Togo arasında bu ilişkilerin büyüyeceğine inanıyorum" dedi.

''Transfer olmadan önce Süper Lig'i takip etmiyordum''

Türkiye'ye gelmeden önce Süper Lig'i takip etmediğine vurgu yapan Adebayor, "Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerini duyardım, dünyanın en büyük derbilerinden diye konuşulurdu. Ama şimdi Fransa ve Afrika'da da Süper Lig izleniyor ve Süper Lig büyüyor. Belki 10 büyük isim buraya getirilince insanlar da daha çok takip edecek. Soldado, Gomis, Babel gibi oyuncular var. Çok sayıda ünlü futbolcuyu ülkeye getirmek önemli. Ayrıca genç futbolcularında böyle büyük futbolculardan ders alması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

''Bu ülkenin eksiği yok''

Adebayor, ülkede futbol oynamak için şartların çok elverişli olduğunu dile getirerek, "Bu ülkede eksik bir şey yok. Herkes futbolun içinde olmak istiyor. Lig çekişmeli hale geliyor. Önümüzdeki bir kaç yıl içinde İngiltere ve İspanya düzeyinde olur muyuz biliyorum ama olumlu işaretler var. Bu yıl tamamen farklı ve bu harika bir şey" dedi.

''Dünya Kupası'na katılmak büyük başarıydı''

Futbolun içindeki en mutlu anının ülkesi Togo ile 2006 Dünya Kupası'na katıldığı an oldunu belirten Adebayor, "2006 Dünya Kupası'nda yer aldığımız yıl çok güzeldi. Monaco'ya imza atmıştım. Ülke olarak bizde oradaydık. Keşke 2-3 tane daha yaşasaydım. Togo, küçük bir ülke ve dünya kupasına katılmak büyük bir başarıydı. 2005 Dünya Kupası eleme maçında attığım gol Kongo'da 3-2 kazandık. Başa baş giden maçta galibiyet golünü attım. Çocuklarıma da göstereceğim. Türkiye'de de en son attığım gol en iyi attığım goldü" ifadelerini kullandı.

Gomis: "Galatasaray gibi büyük bir takımda oynadığım için çok mutluyum''

Fransa'dan Süper Lig'e transfer olan Gomis, "Türkiye'ye gelmek harika bir deneyim oldu. Burada seviye çok yüksek. Bir çok konuda farklı izlenimler gördüm. Seyircilerden çok etkilendim. Ligde mücadelemiz devam ediyor. Adebayor ve Babel'le burada olmak çok güzel. Böyle büyük bir atmosfer görmemiştim. Galatasaray gibi büyük bir takımda oynadığım için çok mutluyum. Türkiye'de çok iyi karşılandım. Maçlardan çok büyük keyif alıyorum. Türkiye umarım 2024' Avrupa Şampiyonluğu'na ev sahipliği yapar" diye konuştu.

Ballon D'or ödülü Salah'a

Ballon D'or ödülü için kime aday verirsiniz soruna Adabayor, "Cristiano Ronaldo ile oynama şansını yakaladım ve çok değerli bir oyuncu. Çok çalışkan her gün yoğun bir şekilde çalışıyor. Ona oy vermek isterdim. Ama şu an Salah 'da kıtamızı temsil ediyor, onu söylerdim. Ronaldo ve Messi hep liderliği paylaşıyor. Bunların arasında Salah'ın yer almasını isterdim. Madrid'de oynadım kalbim Real Madrid ile atıyor. Ama ödülü Salah kazansın" dedi

Gomis ise "Salah'ın olmasını isterdim. Başarı hikayesine baktığımızda onun kazanmasını isterim. Afrika'dan bir oyuncunun lamasını tercih ederim" derken, Babel de, "Liverpool'u tutuyorum. Bizde karar vermekte zorlanıyoruz. Ben de Salah'ı seçerdim" diye konuştu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.