banner913
banner932
banner1012

Bisiklette ülkeyi uluslar arası heyecan sardı

banner1020

2. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu hakkındaki basın toplantısı dün Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği'nde yapıldı

banner974
Bisiklette ülkeyi uluslar arası heyecan sardı

banner971

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlık himayelerinde Başbakanlık Spor Dairesi’nin, Turizm Bakanlığı’nın ve diğer sponsorların katkıları ile KKTC'de bisiklet sporunun gelişimine katkı sağlamak, aktif ve sağlıklı yaşamı özendirmek, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bisiklet turizminin başlatılmasına öncülük etmek amacı ile KKTC Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen, Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu ikincisi ile ilgili detaylı basın toplantısı dün gerçekleştirildi.

16 – 19 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan 2. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu hakkındaki basın toplantısı dün Kıbrıs Türk Spor yazarları Derneği'nde yapıldı. Yapılan basın toplantısında konuşan Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir, basın toplantısına yoğun katılan basın mensuplarına teşekkür ederek başladı. Adademir, ikincisi gerçekleşecek olan yarış için hazırlıkların son aşamaya gelindiğine değinerek katkı koyan herkese teşekkür etti.

ADADEMİR: “HAYAL DEĞİL, İZLEDİĞİNİZ BİR YARIŞ VAR”

Başkan Adademir; “Geçen yıl çok daha zordu, bir hayali anlatmaya çalışıyorduk. Fakat şimdi elimizde rakamlar var ve herkesin gördüğü bir de yarışımız vardır” diyerek “Bisiklet bir ulaşım aracıdır. Fakat bunun yanında farklı amaçlar taşıyor. Yaşam şeklidir, sosyal araçtır, tafikte saygı gösterilemsinin bir aracıdır, eğitim aracıdır, turizm aracıdır. Ülkeye çok ciddi bir tanıtım katkısı sağlamaktadır” dedi.

Adademir, Başbakanlık ve Spor Dairesi'nin, Turizm Bakanlığı'nın da bu yıl ki yarışa katkı koyduğuna değinerek; bu yıl tur sayısının arttığını, katılımcıların çoğaldığını ve bütçenin ikiye katlandığını söyledi.

Toplantıda konuşan Spor Dairesi Müdür Hüseyin Cahitoğlu, federasyonların bu tip organizasyonlarada yer aldığında destek vediklerine dikkat çekti. Uluslararası nitelik taşıyan organizasyonlara daire olarak büyük destek verdiklerine değinen Cahitoğlu “Adamızın iklimi ve doğal yapısı bisiklet sporunun yapılmasına müsaittir. Bundan böyle bu organizason, belli ki geleneksel hale gelecek. Katkı koyan tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.