banner913
banner932
banner1012

Soydaşlarımız Dr. Fazıl Küçük'ü çok özlediler: Lefkoşa'da Bir Akşamüstü, Hava tatlı


Ferda CAMBAZ

Ferda CAMBAZ

Okunma 21 Nisan 2016, 10:32

Dr.Fazıl Küçük yani Süheyla Ablam, Mehmet Bey, Pembe ablam, Gazete, matbaa,18 Turan Sokak Lefkoşa,Tekke Bahçesi,Girne Kapısı, Sarayönü.

Hayatımın geçtiği ve hiç bir zaman kopmadığım Gazetem Çok uzun zaman,çok seneler ne güzel yaşanmışlıklar,güzel insanlar. Doktorumuz dün soydaşlarımızı 172 Girne Caddesi yani Halkın Sesi Gazeteside yine topladı.

Herkes geldi, gelemeyenleri de biliyorum kalpleriyle hep burdaydılar. Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük ve Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük yani sevgi, dostluk, şevkat, şaka, yazar, gazeteci, öğretmen doktorumuz gönüllerimizde yaşayan güzel insan.

Devir, zaman.Hakikaten zaman değişti, devir değişti ve bizler bu zamanları hep birlikte gözlemledik; hep birlikte tanıklık ettik. Onun deyimiyle ben onun şeker gızıydım ya. Gazetemizin Mehmet Küçük önderliğinde Mart, 1982 senesinde tipo baskıdan ofset baskıya geçme çalışmaları vardı. Hepimiz çok heyecanlıydık Doktorumuz da. Sevgili Doktorumuz  matbaada bana aynen şöyle demişti: “Şeker gızım zaman sana uymazsa, sen zaman uy”.

Uyduk Doktorum zamana uyduk. Doktorum kapısında İsviçreden mezun yazan 172 Girne Caddesi Lefkoşa  dün çok kalabalıktı.Yenilenen Dr.Fazıl Küçük Müzesinin açılışı vardı.Müzenin devamı olan gazete ve arşiv bölümü de ilerleyen zamanlarda yeni görüntüsüyle soydaşlarımızla buluşacak.14 Mart,1942 senesinde yayınlanmaya başlayan Halkın Sesi Gazetesi Kıbrısta kuzeyde ve güneyde yayımlanmakta olan en eski gazetedir.Ve ta o tarihten Halkın Sesi Gazetesi daima kurucusu önderliğinde soydaşlarımızla birlikte olmuştur.

Kimler yoktu Doktorum ,bütün sevenlerin ve gelemeyenler de kalpleriyle burdaydı,ekranların başında burdaydı,yurtdışındaki soydaşlarımız da buradaydı.Süheyla Ablam Mehmet Bey Bilge Hanım torunlar konukları karşıladılar,aslında kimse misafir değildi.Herkes ev sahibiydi.Hakikaten öyle.

Doktorum hep topladın yine. Lefkoşada Atatürk Heykeli, Ziraat Bankasından Sarayönüne uzanan Girne Caddesi ta Deniz Kitapevi kavuşagına yani Polis Sokağına kadar trafiğe kapatıldı. Yeni ve eski bütün protokol ordaydı. Lefkoşada bir akşamüstü. Cumhurbaşkanı,Meclis Başkanı,Başbakan, TC Büyükelçisi, Kuvvet Komutanları, Milletvekilleri bir çok gazeteci,yazarlar,sanatçılar, öğretmenler, yargıçlar, iş insanları, çalışanlar, öğrenciler, yaşlılar, gençler de vardı. Eski ve yeni çalışanlar herkes ordaydı. Doktorumuzun eski ahbapları bile vardı. Soydaşlarımız, köylerden geldiler, muhtarları çiftçileri gördüm,daha kimler. Yani protokol dışında büyük bir kalabalık. O kalabalıktan hiç ses çıkmadı. Herkes çok heyecanlıydı.belli ki çok özlediler ama sahiden çok özlediler. Buluşma yerinde o kalabalıktan hiç ses çıkmadı.Soydaşlarımız Dr.Fazıl Küçükü çok özlediler.İşte yine topladın Doktorum o çok sevdiğin insanlarını hep buluşturdun. Lefkoşada bir akşamüstü hava da tatlı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.