banner913
banner932
banner1012

"Vatandaşlar akşamdan sabaha fakirleşiyor"

banner1020

TDP Genel Başkanı Özyiğit, oplumun önünün açılması adına erken seçim ne kadar gerekliyse, ekonomik anlamda erken adımlar atmanın da o kadar gerekli olduğunu vurgulayarak, vatandaşların akşamdan sabaha fakirleştiğini ifade etti

banner974
"Vatandaşlar akşamdan sabaha fakirleşiyor"

banner971

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 2018 bütçesinin erken seçim öncesi geçirilmesi gerektiğini belirterek, aksi tadirde TL’nin döviz karşısında değer kaybetmesinden dolayı alınması gereken önlemlerin öteleneceğini ve toplumun tüm kesimlerinin bundan olumsuz etkileneceğini ifade etti.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit yaptığı yazılı açıklamada, toplumun önünün açılması adına erken seçim ne kadar gerekliyse, ekonomik anlamda erken adımlar atmanın da o kadar gerekli olduğunu vurguladı.
Özyiğit, 2018 bütçesinin Meclis'te temsil edilen partilerin ortak çalışmalarıyla erken seçime göre zaman ayarlaması da yapılarak bir an önce geçirilmesi gerektiğini kaydetti.
Özyiğit, ekonomik anlamda çok zor günler geçirmekte olan toplumun büyük çoğunluğunun dövizde yaşanan son yükselişle birlikte daha da zora girdiğini ifade etti.
Hükümetin karar ve uygulamalarının ekonomik krizi derinleştirdiğini iddia eden Özyiğit, seçime kadarki sürede toplumu ekonomik anlamda rahatlatacak adımları atmanın gereklilik olduğunu belirtti.
2017’nin ilk aylarında olduğu gibi, TL'nin yine yabancı paralar karşısında değer yitirdiğini belirten Özyiğit, okul harçları, ev kiraları, ev veya araba taksitleri, borç taksitleri döviz cinsinden olan vatandaşların ciddi bir krizle baş başa kaldıklarını kaydetti. 
“VATANDAŞ AKŞAMDAN SABAHA FAKİRLEŞİYOR”

 Vatandaşların akşamdan sabaha fakirleştiğini kaydeden Özyiğit, asgari ücrete yapılan artışın üstünde bir kaybın yaşandığını ifade etti.
Toplumun yaşadığı bu acı gerçek karşısında, Başbakan ile Yardımcısı'nın adeta toplumla dalga geçercesine ekonominin iyiye gittiğinden bahsettiklerini kaydeden Özyiğit, şunları kaydetti:

"Enflasyonun yüzde 15 oranını geçtiğini, bireysel kredilerin yanısıra işletme ve ticari kredilerinin arttığını, tahsili gecikmiş alacakların ciddi oranda arttığını görmeyen, görmek istemeyen Başbakan ile Maliye Bakanı'nın, önlem almak gibi bir gaileleri de yoktur. Başbakan ile Maliye Bakanı, erken seçim kararı alınsa da topluma karşı sorumlu olduklarını unutmamalıdır.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.