banner913
banner932
banner1012

"Ülke erken seçime doğru gidiyor"

banner1020

Bin kusur geçicinin torba usulüyle kadrolandığını, kırsal kesim, vatandaşlık, devlet bankalarından kredi, kuyu açma izni dağıtımlarının hızlandırıldığını savunan Özersay, “Bunlar erken seçimin işareti” değerlendirmesinde bulundu

banner974
"Ülke erken seçime doğru gidiyor"

banner971

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, ülkedeki resmin bütününe bakıldığında erken seçime doğru gidildiğinin görüldüğünü söyledi.

Bin kusur geçicinin torba usulüyle kadrolandığını, kırsal kesim, vatandaşlık, devlet bankalarından kredi, kuyu açma izni dağıtımlarının hızlandırıldığını savunan Özersay, “Bunlar erken seçimin işareti” değerlendirmesinde bulundu.

“Milletvekilleri, bakanlar paylaşım kavgası içinde” görüşünü de savunan HP Genel Başkanı Özersay, “Hukuk dışı, gayrı ahlaki bir paylaşım kavgasının yaşandığı ilginç bir dönemdeyiz, insanlar bunu görüyor, herkes her şeyin farkında” dedi.

“GÖREVE GELDİĞİMİZDE BUGÜN YAPILAN KEYFİ ARAZİ DAĞITIMINA KESİNLİKLE SON VERECEĞİZ”

Yazılı açıklamasında ülkedeki uygulamaları eleştiren Özersay, kırsal kesim arsası dağıtılması konusuna da değindi.

Gençlerin konut sorunlarının kırsal kesim arazisi dağıtılarak çözülemeyeceğini söyleyen Özersay, şöyle devam etti:

“Çıkış yolu, kolay ödeme koşulları olan sosyal konut projesidir. Göreve geldiğimizde kamu-özel ortaklığıyla yerli müteahhitlerin yer alacağı bir modelle gençlerin ödeyebilecekleri sosyal konut yapacağız. Şeffaf ihale yöntemiyle çevreyle barışık, yerli istihdamı artıracak kamunun yararına olacak turizm arazilerine yatırımı mümkün kılacağız.  Kamunun yararına olacak yatırımları altyapı açısından da iyi bir planlamayla destekleyeceğiz ve bugün yapılan keyfi arazi dağıtımına kesinlikle son vereceğiz.”

“ULUSLARARASI VE ULUSAL BAŞVURUYA AÇIK İHALELER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Açıklamasında Türkiye ile imzalanan ekonomik protokolle ilgili değerlendirmede bulunan Özersay, “Ekonomik protokolde ‘KKTC hükümeti Kasım 2016’ya kadar turizm arazilerini uluslararası ve ulusal yatırımcılara yarışmaya açık ihale yöntemiyle vermek üzere düzenleme yapacak’ diye bir madde var. Bu konuda hiç bir şey yapmadılar. Nedenini de o tarihten bugüne kadar gerçekleştirdikleri peşkeşlerden gördük” ifadelerine yer verdi.

Göreve geldiklerinde uluslararası ve ulusal başvuruya açık ihale gerçekleştireceklerini de belirten Özersay, “Biz vatandaşın denize giriş-çıkış hakkını elinden almayacak, çevreyle uyumlu, yerli istihdam sağlayan, devlet kasasına katkı sağlayan, ülkenin genel fiziki planına uygun, alt yapıyı yapma şartının da konacağı bir yatırımı şeffaf ve denetlenebilir ihaleler yoluyla destekleyeceğiz” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.