banner913
banner932
banner1012

Turizm Bakanlığı'ndan Özel Kaleme kıyak

banner1020

Seçim yasaklarına kısa bir süre kala Turizm Bakanlığı’nda, skandal bir görevlendirme ortaya çıktı. Turizm Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Kazım Türkan seçim yasaklarına kısa süre kala görevden alınarak Mersin’deki Yurtdışı Turizm Enformasyon Ofisi’ne 1 yıl sözleşmeyle turizm temsilcisi olarak atandı

banner974
Turizm Bakanlığı'ndan Özel Kaleme kıyak

banner971

Ülkede seçim kararı alınması ile birlikte bürokratlarına yer arayan Turizm Bakanlığı, özel kalem müdürü Kazım Türkan’ı Mersin KKTC temsilciliği görevlisi yapmaya çalışıyor.

Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen görevden alma kararnamesi 7 Kasım 2017 tarihi itibarı ile imzalanarak Başbakanlığa iletildi.

Turizm Bakanlığı Özel Kalem müdürü Kazım Türkan, Mersin’de KKTC Turizm Temsilciliği görevlisi yapılmaya çalışıyor.

Seçime 5 gün kala

Kazım Türkan’ın görevden alınması ve Mersin KKTC Temsilciliği’ne atanması işleminin seçim yasaklarına kısa bir süre kala yapılması ciddi tepki topladı.

Ofis yok

İşin en ilginç tarafı ise görevlendirme için yazılan belgede yer alan Mersin Yurtdışı Ofisi’nin hiç kurulmamış olması. Ofisin olmaması bir yana, Dışişleri Bakanlığı’nın da kendisine bağlı konsoloslukta böyle bir görevlinin yer almasını resmi yazı ile reddettiği öğrenildi.

Olmayan ofise atama

Olmayan bir ofise varmışçasına Turizm Bakanlığı tarafından atama yapılması muhalefet kanadından tepki topladı. Bu atamayı yapan ve onaylayan kurumlar ise Başbakanlık ve Turizm Bakanlığı olarak görülüyor.

İlk değil

Turizm Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Kazım Türkan’ın yanı sıra Antalya’da Habibe Elbasan ve Nazmi Pınar turizm memuru olarak bulunduğu biliniyor.

Turizm Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Kazım Türkan’ın yanı sıra Türkan ile birlikte Ufuk Soğur isimli kişi de Mersin’de olmayan turizm ofislerine atandı.

Türkiye’ye taşınanlara maaş ödeniyor

Nazmi Pınar ile başlayan ve Kazım Türkan ve Ufuk Soğur ile devam eden süreçte Türkiye’ye giden ve orada yaşamını sürdürmek isteyen kişilere bu yolla maaş ödeniyor. Nazmi Pınar döneminde ciddi eleştiri alan konu ile ilgili hükümet geri adım atmamıştı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.