banner913
banner932
banner1012

TKP Yeni Güçler, 1. kuruluş yıldönümünü kutladı

banner1020

TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Çakıcı, “Kıbrıs Türk halkının layık olduğu noktaya ilerleyebilmesinin yolu TKP Yeni Güçler gibi bir oluşumun ve bir siyasi hareketin güçlenmesiyle ilgilidir. TKP Yeni Güçler büyüdük, genişledik ve güçlendik sonra Kıbrıs Türk halkının refah ve huzuru ve ekonomik düzeyi de buna bağlı olarak gelişecek.” dedi

banner974
TKP Yeni Güçler, 1. kuruluş yıldönümünü kutladı

banner971

Toplumcu Kurtuluş Partisi ( TKP) Yeni Güçler, Bedesten’de düzenlediği resepsiyonla birinci kuruluş yıldönümünü kutladı. 

Partiden yapılan açıklamaya göre, gecede TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve TKP Yeni Güçler Genel Sekreteri Sonay Adem konuşma yaptı. 

Çakıcı, “Sosyal adaleti, eşitliği, adaleti, hukuk devletini, demokrasiyi, laik düşünce ve eğitimi, bilimi savunan bir parti aslında yeniden küllerinden doğuyor… Kıbrıs Türk halkının böyle bir oluşuma ve değişime ihtiyacı vardır.” ifadelerini kullandı. 

Kıbrıs Türk halkının layık olduğu noktada bulunmadığını savunan Çakıcı, “Kıbrıs Türk halkının layık olduğu noktaya ilerleyebilmesinin yolu TKP Yeni Güçler gibi bir oluşumun ve bir siyasi hareketin güçlenmesiyle ilgilidir. TKP Yeni Güçler büyüdük, genişledik ve güçlendik sonra Kıbrıs Türk halkının refah ve huzuru ve ekonomik düzeyi de buna bağlı olarak gelişecek.” dedi. 

Arkasında yabancı gücün bulunmadığı ve büyük sermayedarların sponsor olmadığı bir parti konumunda olduklarını söyleyen Çakıcı, “ Bugün seçim arifesindeyiz ve Kıbrıs Türk halkının önüne ne mutluyuz ki güçlü bir seçenek sunabildik. Merkezden sola doğru bütün renkleri kucaklayan, ittifaklar yaparak bir kitle partisi konumuna geldik. Artık seçime hazır olan TKP Yeni Güçler, bilimi, sosyal adaleti, insan haklarını ve hukuk düzenini Kıbrıs’ta tesis etmekle ilgili iktidara gelmek ve bu anlamda da Kıbrıs Türk halkını layık olacağı düzene ulaştırma hedef ve azmindedir.” dedi.

TKP Yeni Güçler’in milletvekili adaylarına değinen Çakıcı, “ Bu memleketin şu anda yalnızca eğitimli veya kariyerli insanlara değil aynı zamanda iyi insanlara da ihtiyacı vardır. Bu anlamda da Kıbrıs Türk halkı, rüşvetin, yolsuzlukların ve peşkeşin olmadığı yeni bir düzene 7 Ocak’tan sonra adım atacak.” şeklinde konuştu.

ADEM 

Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yeni Güçler Genel Sekreteri Sonay Adem de konuşmasında, “Emekçi kesimin, köylülerimizin, çiftçilerimizin, üreticilerimizin önünü keserek, bu memleketi sadece bir avuç yem ve gıda ithalatçısına ve birkaç bankacıya hizmet eder durumdaki bu düzeni değiştirmek için yola çıktık ve herkes görecek ki bu değişimin lokomotifi TKP Yeni Güçler olacaktır” dedi. 

“Bu memlekette yaratılan düzeni ortadan kaldırmak bizim borcumuzdur” diyen Adem, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu memlekette son dört yıl içerisinde asgari ücretle çalışanların açlık sınırı altında, diğer çalışanların ise yoksulluk sınırı altında çalıştırılmalarını kabul edemeyiz. Bu memlekette üreticilerimizin ürettikleri ürünlerini gerçek değerine satamaması ve ithalatla önlerinin kesilmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Bizi yok saymaya çalışanlar, bizim önümüzde eğilmek zorunda kalacaklardır. Çünkü emekçilerin, üreticilerin ve bu memleketi vatan bilenlerin önünü TKP Yeni Güçler açacaktır”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.