banner913
banner932
banner1012

“Taraflar isterse ben hazırım”

BM Genel Sekreteri Guterres, Kıbrıs’ta tarafların müzakerelerin yeniden başlamasını istemeleri durumunda BM’nin iyi niyet misyonunu kullanmaya hazır olduğunu söyledi

banner974
“Taraflar isterse ben hazırım”

banner971

Özlem Şahin ŞAKAR-NEW YORK

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs’ta tarafların müzakerelerin yeniden başlamasını istemeleri durumunda BM’nin iyi niyet misyonunu kullanmaya hazır olduğunu söyledi.

Guterres, BM’de yaptığı basın toplantısında,  Crans Montana’da kopan Kıbrıs Konferansı sürecini canlandırmak için iyi niyet misyonunu hangi koşullarda yeniden kullanabileceğine ilişkin bir soru üzerine, “Bu çok basit. Kıbrıs’ta taraflar BM’nin iyi niyet misyonunu kullanması yönünde mutabık olduklarında bunu yapacağım” dedi.

BM’nin son iyi niyet misyonu raporunu ne zaman BM Güvenlik Konseyi’ne sunacağına ilişkin başka bir soru üzerine ise Guterres, ‘’Rapor üzerinde çalışmalarımız devam ediyor, bu ayın sonu ya da Ekim başı, BM’nin üst düzey toplantıları sona erdiğinde bunu hemen yapacağız, ama takdir edersiniz ki gelecek haftalar çok yoğun olacağız’’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın gelecek hafta New York’ta olması ve BM’nin 72. Genel Kurulu üst düzey toplantıları kapsamında Genel Sekreter Guterres ile görüşmesi bekleniyor. Akıncı’dan birkaç gün önce ise Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu New York’a gelecek.

Rum lider Nikos Anastasiadis’in de BM Genel Kurulu üst düzey toplantıları kapsamında 18-22 Eylül tarihlerinde New York’ta olması bekleniyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.