banner913
banner932
banner1012

“Statükocu partiler göreve değil koltuğa talip”

banner1020

UBP’de milletvekili adayı olacak her kişinin partiye 30 bin TL ücret ödeyecek olmasıyla partinin kasası dolacak. HP Başkanı Özersay, “Bu statükocu partiler göreve değil koltuğa taliptirler” dedi

banner974
“Statükocu partiler göreve değil koltuğa talip”

banner971

Siyasi partilerde 7 Ocak erken genel seçimleriyle ilgili olarak aday belirleme çalışmaları başlıyor. 

Bazı partiler aday adayı olabilmek için para talep ederken, adaylık kesinleştiği zaman da rakamları oldukça yükseklere çıkarıyor.

UBP’de aday adayı olmak isteyenler 9 bin TL ödeyecek ve üyenin önüne çıkacak. Üyeden onay alanlar ise bu parayı 30 bin TL’ye tamamlayacak. Kontenjan adayları ise 35 bin TL ödeyecek. Her halükarda 1 milyon 540 bin TL UBP’nin kasasına girecek

Ulusal Birlik Partisi’nde adayları belirlemek üzere 18 Kasım Cumartesi günü ön seçim yapılacak. Lefkoşa’da yapılacak seçimde üyeler bölge dağılımı olmadan tüm adaylara oy verebilecek. Kontenjan adayları haricinde herkesin üyeye gideceği UBP’de dananın kuyruğu o gün kopacak

Ulusal Birlik Partisi’nin aday adayları ve adaylardan toplayacağı para 1 milyon 260 bin TL. 8 de kontenjan 35 bin TL’den verdiğinde bu para 1 milyon 540 bin TL oluyor.

Öte yandan aday adayı olup kaybedenlerin verdiği 9 biner TL de bu rakamın üzerine eklenecek.

DP’DE ADAYLIĞIN BEDELİ 15 BİN LİRA

Demokrat Parti’de (DP) aday adaylığı için başvurular başladı. Elde edilen bilgilere göre aday adaylığı için 500 TL talep eden DP Yönetimi, adaylığın kesinleşmesi halinde talep edilen rakamı 15 bin liraya çıkarıyor.

CTP MAAŞLARDAN KESİNTİ YAPIYOR

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) aday adayları veya adaylardan herhangi bir para talebinde bulunmadığı belirtilmekle birlikte, milletvekili seçilenlerden maaşının yüzde 20’si kesiliyor ve parti kasasına yatırılıyor. Bunun da ayda 2 bin TL olduğu ifade ediliyor.

TDP’DEN PİYANGO BİLETİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ise aday adaylığı başvuruları 1 Kasım’da başlıyor. TDP aday adaylığı için ücret talep etmiyor. Adaylığı kesinleşenlere ise 5 bin TL değerinde piyango biletinin verilmesi öngörülüyor. Adaylar; biletleri satabilecekleri gibi, tümünü kendileri satın alabiliyor.

HP’DE 500 TL

Halkın Partisi aday adaylarından herhangi bir ücret talep etmiyor. Adaylığı kesinleşenlerden ise 500 TL talep ediliyor. 

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, bazı siyasi partilerin vekil adayı olacak kişilerden fahiş paralar istediğini savundu.

Özersay, Halkın Partisi’nin adaylık için düşük bir rakam belirlediğini kaydederek,  “Halkı içinden insanlara açık bir süreç bizim için önemlidir” dedi.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, partisinin hükümete gelmesi halinde yapacağı icraatların bazıları konusunda yazılı açıklama yaptı.

Döviz, istihdam gibi konularda değinen Kudret Özersay, döviz artışının yarattığı olumsuz etkileri azaltmak için Fiyat İstikrar Fonu’nu kullanacaklarını, temel gıda ürünlerindeki pahalılığın önüne geçecek tedbirler de alacaklarını söyledi. Gümrük ve fon benzeri kalemleri belirli bir döviz kuruyla sabitlemeye gideceklerini de belirten Özersay, döviz borcu olan vatandaşların borçlarını Türk Lirası’na dönüştürmelerini teşvik edeceklerini belirtti. 
ADİL SINAV SİSTEMİ

Kamuya istihdam konusunda da açıklamalarda bulunan, göreve gelmeleri halinde geçicileri işten çıkarmayacaklarını, kadrolanmaları sürecinde adil sınav yaklaşımıyla hareket edeceklerini söyleyen HP Genel Başkanı Kudret Özersay, “Kamuda çalışma barışını olumsuz etkileyecek ayrıcalıklı uygulamaların adil bir sınav sistemiyle kaldırılması gerek” dedi.
Pek çok bakanlıkta geçici işçi statüsünde kişiler istihdam edildiğini, bu kişilerin memur gibi masa başında çalıştırıldıklarını söyleyen Özersay, bunun yasalara aykırı olduğunu savundu. 
Özersay, “Bu tür uygulamalara Halkın Partisi olarak son vereceğiz, geçici işçi statüsünün de bu şekilde istismar edilmesini önleyecek yasal değişikliğe gideceğiz” dedi.
Bazı siyasi partilerin vekil adayı olacak kişilerden fahiş paralar istediğine de savunan Özersay “Maalesef bu statükocu partiler göreve değil koltuğa taliptirler” ifadelerini kullandı.
Halkın Partisi’nin adaylık için düşük bir rakam belirlediğini kaydeden Özesay, “Halkı içinden insanlara açık bir süreç bizim için çok önemlidir” dedi. Açıklamasında, Meclis oturumlarına tam kadro katılacak, çalışmalara var güçleriyle katkı koyacak vekillere ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Özersay, “Ülkenin ihtiyacı olan budur. Halkın Partisi iktidarında Meclis’te boş salona konuşma ya da nisap sorunu yaşanmayacak” ifadesini kullandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.