banner913
banner932
banner1012

Sibel Siber de aday olmuyor

banner1020

Cumhuriyet Meclisi Başkanı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Sibel Siber, yapılacak erken seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Siber, parlamentodaki görevinin sona ermesiyle parlamento dışında da halkın yaşamına olumlu katkı yapacak tüm çalışmalara destek olmaya  ve toplum yararına olan projelere, edindiği bilgi ve tecrübeler ışığında katkı koymaya devam edeceğini vurguladı

banner974
Sibel Siber de aday olmuyor

banner971

 Cumhuriyet Meclisi Başkanı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Sibel Siber, 2018 Ocak ayında gerçekleşecek Genel Seçimlere adaylığını koymayacağını açıkladı.

Siber, parlamentodaki görevinin sona ermesiyle parlamento dışında da halkın yaşamına olumlu katkı yapacak tüm çalışmalara destek olmaya  ve toplum yararına olan projelere, edindiği bilgi ve tecrübeler ışığında katkı koymaya devam edeceğini ifade ederek, “İnanıyorum ki parlamento dışında da topluma hizmet yönünden  bizlere düşen görevler  büyüktür.  O nedenle daha iyiyi daha güzeli hedefleyerek ve herzamanki gibi tüm halkımızı kucaklayarak var gücümle çalışmaya devam edeceğim“ dedi.

Siber, erken seçim ile ilgili düşüncelerini içeren basın açıklaması yaptı.

4 Eylül 2013’ten itibaren Meclis Başkanı olarak sürdürdüğü onurlu görevin, genel seçimlerle birlikte son bulacağını kaydeden Siber, genel seçimlerin tüm halka hayırlı olmasını diledi.

“TEMİZ, DÜRÜST,  HALKINI VE ÜLKESİNİ SEVEN İNSANLARIMIZIN SİYASETTE  YER ALMASI ÖNEMLİ”

Bugüne kadar verdiği tüm mesajlarda çalışkan, üretken, birikimi olan, temiz, dürüst,  halkını ve ülkesini seven insanların siyasette  yer almasının önemine vurgu yaptığını belirten Siber, bugün de aynı düşüncede olduğunu, “ülkesi için heyecan duyan, ekip ruhu ile çalışmayı  önemseyen ve güzel işler başarmak için elini taşın altına sokma kararı alan” tüm adaylara başarılar diledi.

Siyasete girdiğinde,  “kadın ve siyaset” konusunda sorumluluğun büyük olduğunun bilincinde olduğunu, omuzlarında hep bu ağırlığı hissettiğini belirten Siber, “Ülkenin ilk kadın başbakanı sıfatını taşırken ve Meclis Başkanlığı görevimi sürdürürken kadının düşlerinde ve hedefinde devletin yönetim mekanizmaları olmasına katkı yapmayı görev bildim. Küçük bir kız çocuğunun özgüvenle ‘ Ben büyüyünce başbakan olacağım’ demesini, gelecekte ülkemizde siyasette kadının rolü açısından umut olarak gördüm” dedi.

“EN ÖNEMLİ ACI GERÇEĞİMİZ DEVLETTE HENÜZ KURUMSAL YAPIYI GERÇEKLEŞTİREMEMEK”

“Deneyimlerimden yola çıkarak, özeleştiri ile sözlerime başlayacak olursam, en önemli acı gerçeğimizin devlette henüz kurumsal yapıyı gerçekleştirememek olduğunu söyleyebilirim” diyen Siber şunları kaydetti:

“Kurumsal yapıyı gerçekleştirmiş ülkelerde gelen giden siyasetçiye göre, keyfi bir şekilde kurumların idari yapısıyla oynanmaz, kurum siyasetçiye göre şekillenmez, aksine kurumsal yapı siyasetçiye yön verir. Birçok temel sorunumuzun altında yatan da budur. Kurumsal hafızanın değerinin ve öneminin hiçe sayıldığı bir sistem yarattık maalesef. Bir kurumun hafızası,  iyi saklanmış arşivi ve liyakata dayalı sistemidir. Hafızası olmayan bir kurumdan verim almayı bekleyemezsiniz”.

“TÜM BAŞARISIZLIKLARIMIZ İÇİN BİR SUÇLU ARIYORUZ”

“Tüm başarısızlıklarımız için bir suçlu arıyoruz” diyen Siber, bunun insanoğlunun savunma içgüdülerinden biri olduğunu ifade etti.

Yasaları geciktiren, uygulamaya koymayan, yasa dışılığı önleyemeyen,  denetim mekanizmalarını harekete geçiremeyen,  kirli çevrede yaşamayı kanıksatan, sağlık ve eğitim sorunlarını çözemeyen düşmanlarımız veya gizli eller  olmadığını kaydeden Siber, “Bizim ellerimizdir. İnançla heyecanla  ellerimizi taşın altına koymak yetmiyor, taşın altındaki bu eller eğer aynı amaçla birleşmezse  taş yerinde duruyor ve taşın ağırlığı sadece o elleri değil, toplumu da eziyor. Kısacası sorunlar olduğu yerde kalıyor ve çözemediğimiz sorunlar siyasete güvensizlik, özgüven kaybı ve halkta mutsuzluğa yol açıyor” dedi.

 “ ‘HER TOPLUM LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETİLİR’  SÖZÜ DEĞERİNİ YİTİRMEMİŞ BİR SÖZ”

Halkın, siyasetçiden beklentisinin, kişisel menfaat değil,  toplumsal sorunlara çözüm üretmesi olduğu mesajını net olarak vermesi halinde, siyasetçi profilinin  de ona göre şekilleneceğini dile getiren Siber,  “Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir” sözünün  çok eski ama değerini yitirmemiş bir söz olduğunun altını çizdi.

O nedenle seçimlerde halkın iradesini doğru kullanması halinde siyasetin de doğru yolu bulacağına olan inanca katıldığını ifade eden Siber, temiz ve üretken siyaseti  arzulayan bir halkın, isterse bunu başarabileceğini, iradenin halktan olduğunu kaydetti.

Siber, “Artık sistemin bir parçası olma zamanı değil, sistemin başarıya ulaşması önündeki engelleri tartışma ve toplumsal konsensusla çözüm bulma zamanı” olduğunu belirtti.

Siber açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Başbakanlık yaptığım dönemde hükümetimizin şeffaflık, hesap verilebilirlik, hak ve adalet ilkesiyle  aldığı kararlar, yaşama, çevreye  olumlu  dokunuşlar,  usulsüzlükleri sorgulamalar, Meclis Başkanlığı dönemimde ekip ruhuyla çalışarak, engellerden yılmayarak gerçekleştirdiğimiz projeler ‘istenirse yapılabilir’ düşüncesine güzel bir örnek ve iş yapma heyecanıyla seçime gireceklere de moral olur diye düşünüyorum.  Unutulmamalıdır ki toplumun  yaşamına güzel dokunuşların olumlu tepkisi bir siyasetçinin en büyük kazanımıdır ve böyle olmalıdır”.

Siber, gerek Başbakanlık gerekse Meclis Başkanlığı görevlerini sürdürürken büyük destek olan, güven duyan, yapıcı eleştirilerle çalışma motivasyonumu artıran halka, Cumhuriyet Meclis’indeki  tüm çalışma arkadaşlarına, meclis personeline, projelere destek olan tüm kurumlara,  TC büyükelçiliğine, projeler için birlikte çalıştıkları bürokratlara, sivil toplum örgütlerine ve katkı koyan herkes ile basına teşekkür etti.

Siber, “Ayrıca iki kez katıldığım Milletvekili Genel  Seçimlerinde beni aday gösteren Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne ve  siyasetteki görevim süresince  sevgisiyle, güveniyle destek veren, ülkesini ve halkını seven parti tabanının güzel insanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.