banner913
banner932
banner1012

Seçime Yeni Yasayla Gidilecek

banner1020

Meclis’in gündemi dün erken seçimdi. Başbakan Özgürgün, 7 Ocak önerisinin komiteye bırakılmadan, genel kuruldan geçmesini önerdi UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, eski seçim yasasıyla seçime gidilmeyeceğini belirterek, “Seçim Halk Oylaması yasası hazır. Seçime yeni yasayla gidilecek. Mutabakat, 7 Ocak ama tarihin yetiştirilip yetiştirmeyeceğine YSK karar verecek” dedi Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, erken seçime gidilmesi halinde 2018 bütçesinin geçirilemeyeceğini, bununla birlikte hayat pahalılığının maaşlara yansıtılamayacağını ve üreticilerin ödenemeyeceğini söyledi Denktaş’a tepki gösteren CTP lideri Erhürman, “7 Ocak’ta erken seçim olması için teknik engel yok. Bugüne dair hiçbir sorumluluğunu yerine getirmeyenler bütçe sorumluluğundan bahsediyor” dedi

banner974
Seçime Yeni Yasayla Gidilecek

banner971

“Seçime yeni yasayla gidilecek”

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, eski seçim yasasıyla seçime gidilmeyeceğini belirterek, “Seçim Halk Oylaması yasası hazır. Seçime yeni yasayla gidilecek” dedi

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, 7 Ocak’ta erken seçime gidilmesinin siyasi bir karar olduğunu, UBP’nin bundan geri adım atmayacağını belirterek, bu tarihin yetişip yetişmeyeceğine Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) karar vereceğini söyledi.

 UBP Genel Sekreteri Oğuz, Diyalog Tv’de yaptığı açıklamada, teknik olarak eski seçim yasasının kalktığını ve eski seçim yasasıyla seçime gidilmeyeceğini belirterek, “Seçim Halk Oylaması yasası hazır, bu hafta komitede okunacak gelecek pazartesi günü Meclis Genel Kurulu’na gelecek. Seçime, yeni yasayla gidilecek” dedi.

Oğuz, 7 Ocak tarihini CTP’nin belirlediğine işaret ederek, ederek, 7 Ocak’ın seçim takvimi olarak yetişip yetişmeyeceği konusunun YSK’ya kaldığını, UBP’nin kararından dönmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

Dursun Oğuz,  “Biriyle ortak olurken,  arkadan biriyle işler çevirme kesinlikle olmadı. Genel Başkanımız  ‘tarih belirle’ dediği için CTP’nin 7 Ocak tarihine evet dedi” diye konuştu.

Dursun Oğuz, Başbakan ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün, ülkenin en büyük partisinin lideri olarak böyle kararlar alma yetkisi olduğunu, partinin de bu konuda zaten yetki verdiğini belirtti.

“DP’YE GOL ATMA DİYE BİR DURUM YOK”

Seçim tarihinin belirlenmesinde Demokrat Parti’ye ve Serdar Serdar Denktaş’a kesinlikle “gol atma” diye bir durumunun olmadığını,  seçim tarihinin kendiliğinden gelişen bir olay olduğunu, kimsenin art niyet aramaması gerektiğini kaydetti.

UBP Genel Sekreteri Oğuz, Başbakan Özgürgün’ün, ülkenin önünü açmak için seçime “evet” dediğini, karar ağızdan çıktıktan sonra Genel Başkanın ve UBP’nin geri adım atmayacağını söyledi.

DP’nin hükümetten çekilmesini gerektirecek bir durum olmadığını, seçime kadar hükümetin görevine devam edeceğini,  mevcut durumda “kaos ortamı” denecek bir durum olmadığını  ifade eden Oğuz,  “Seçimden sonra yeni hükümet yoluna devam edecek” dedi

Dursun Oğuz, teknik olarak eski seçim yasasının kalktığını ve seçime yeni yasayla gidileceğini belirten  “Mutabakat 7 Ocak ama tarihin yetiştirilip yetiştirmeyeceğine YSK karar verecek. 7 Ocak siyasi bir karardır. Bundan geri adım atmayız. Son karar YSK’nın” diye konuştu.

Dursun Oğuz, 13. maaşların zamanında ödenecek olmasının, hükümetin ekonomideki başarılı uygulaması sonucu bütçenin fazla vermesinden olduğunu kaydetti.

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün, Lefkoşa’dan aday olacağını da sözlerine ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.