banner913
banner932
banner1012

"Rum tarafının anlayışını değiştirmesi lazım"

banner1020

Kıbrıs Rum tarafının uzlaşma yerine tek taraflı girişimleri sürdürerek Doğu Akdeniz’de gerginlik ortamı yaratılmasına neden olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, “Artık Rum tarafında yetki, güç ve doğal zenginlikleri Kıbrıs Türk tarafı ile paylaşmaya dönük yeni bir anlayışın doğması gerekiyor” dedi

banner974
"Rum tarafının anlayışını değiştirmesi lazım"

banner971

Kıbrıs Türk tarafının Kıbrıs’ta eşit, adil ve tüm tarafların kazançlı çıkacağı yeni bir gelecek için yapıcı tutumunu devam ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Bu yöndeki kararlılığımızı, haklarımızdan vazgeçmeden sürdüreceğiz” dedi.
Kıbrıs Rum tarafının uzlaşma yerine tek taraflı girişimleri sürdürerek Doğu Akdeniz’de gerginlik ortamı yaratılmasına neden olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, “Artık Kıbrıs Rum tarafında yetki, güç ve doğal zenginlikleri Kıbrıs Türk tarafı ile paylaşmaya dönük yeni bir anlayışın doğması gerekiyor” dedi.
Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKOFEND), İstanbul Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (İSİFED) ve Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD) yetkilileri ile bir araya geldiği toplantıda, Kıbrıs konusunda sürecin, Kıbrıs Türk tarafının büyük çaba ve emeğiyle beşli konferansın toplanması aşamasına kadar ilerlediğini anımsatarak “Ne yazık ki Kıbrıs Rum tarafının uzlaşma çabasına girmemesi nedeniyle çıkış yolu bulunamadı” dedi. 
İŞAD Başkanı Dengiz Kürşat da, Kıbrıs’ta turizm, gayrimenkul ve yükseköğretim gibi önemli alanlarda işbirliği ile ortaklıklar kurmak için ortak çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Avrupa’ya açılma yönünde yeni projeler geliştirdikleri söyledi. 
Cumhurbaşkanı Akıncı’ya yürütülen ortak çalışmalar hakkında bilgi verilen İŞAD Başkanı Dengiz Kürşat, TÜRKOFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadoğlu, İSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ömeroğlu ve TÜÇİAD Başkanı Kemal Koçak’ın başkanlığındaki 45 iş insanının katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Özel Danışmanı Prof. Dr. Ömer Gökçekuş da yer aldı. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.