banner913
banner932
banner1012

Polis yasası ikinci kez komiteye

banner1020

Polislere 25 yılda emeklilik hakkını düzenleyen yasa tasarısı bir kez daha komiteye gönderildi. Başbakan Özgürgün, önerinin düzgün ve yasal hale getirilmesini istediklerini söyledi

banner974
Polis yasası ikinci kez komiteye

banner971

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Çiftçiler Birliği ve Kamu Sağlık Çalışanları yasalarını oybirliğiyle onayladı. Meclis Genel Kurulu, polislere 25 yılda emeklilik hakkını düzenleyen yasa tasarısını ise oyçokluğuyla ikinci kez komiteye geri gönderdi.

Genel Kurul, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Yasa Önerisi’ni ele aldı.

Konu hakkında konuşan TDP Milletvekili Zeki Çeler, üretici birliklerinin konfederal bir yapıya kavuşturulması için yasal bir altyapı gerektiğini belirtti.

Bağımsız Milletvekili Mehmet Çakıcı da, son 10 yıllık dönemde orta ve küçük ölçekli üreticinin çoğunun battığını, 3000 narenciyecinin de desteğini alamadığını kaydetti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da yanıt konuşmasında, görev süresince yapılanları anlattı.

Konuşmaların ardından tasarı oybirliğiyle onaylandı.

Genel Kurul, Polis Örgütü Kuruluş, Görev ve Yetkileri Değişiklik Yasa tasarısını  oy çokluğuyla kabul ederken, bir daha görüşülmek üzere Komiteye geri gönderilen ve yeniden Genel Kurul gündemine gelen polislere 25 yılda emeklilik hakkını düzenleyen Polis Örgütü yasa önerisi ele alındı.

İlk Sözü Maliye Bakanı Serdar Denktaş aldı. Denktaş, bu konuda beklentiye sokulan polis ve polis ailelerin durumunu anladıklarını ancak meclis kürsüsünden gerekeni söylediklerini ve komiteye geri gittiğini hatırlattı. Hem mali külfet, hem de anayasal sorun yaratacak yasa önerisinin komite tarafından yeniden Genel Kurul gündemine getirilmesini eleştiren Denktaş, önerinin yasalaşmasıyla gelecekte emeklilik yaşının her sektörde düşürülmesinin önüne geçilemeyeceğini vurguladı.

Ülkenin geleceğini düşünerek “günah keçisi” olmayı göze alarak tasarının karşısında durmaya devam edeceğini belirten Denktaş, “Nasıl olsa anayasa mahkemesinden geçmez diyerek bu yasanın geçirilmesi sadece seçim yatırımı olacak” dedi.

Denktaş, oy almanın önemli olduğunu ancak memleketin geleceğinin daha önemli olduğunu kaydederek, seçimden sonra her kalemin yeniden ele alınarak düzenlenebileceğini yineledi.

Önerinin geri alınmasını talep eden Denktaş, anayasal sakıncaların herkes tarafından bilindiğini söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, önceki haftalarda anayasaya aykırılıkların düzeltilmesini talep ettiğini ancak herhangi bir çalışma yapılmadan önerinin geri geldiğini anlatarak, önerinin yeniden komiteye  geri gitmesini önerdi.

Anayasaya aykırı bir adım atmasının söz konusu olmadığını dile getiren Özgürgün, olumlu tüm yasaları meclisten geçirmeye hazır olduklarını, mali yönünü bir kenara bıraksa bile anayasal sorunları olduğu herkes tarafından bilinen öneriyi yasallaştırmayı uygun bulmadığını kaydetti.

Aksaklıkların düzeltilmesinin zorunlu olduğunu vurgulayan Özgürgün, geçen toplantıda zaten bu yanlışlıkların düzeltilmesi için komiteye geri gönderildiğini ancak dün hiçbir değişiklik yapılmamış haline onay vermelerinin kendileriyle çelişmek olacağını anlattı.

Özgürgün, polisin koşullarının önemli olduğunu, önerinin düzgün ve yasal hale getirilmesini istediklerini söyledi. Özgürgün, önerinin arkasında duran bir meclisin düzgün halini de geçireceğini vurguladı.

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli ise, anayasal aksaklıkların önerinin Genel Kuruldan geçmesine engel olamayacağını, bunun örneklerinin geçmişte de yaşandığını belirtti ve  yasanın bu haliyle oylanmasını önerdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.