banner913
banner932
banner1012

Muhtemel ortak aranıyor

banner1020

Meclisteki beş siyasi partiyi ziyaret eden Tatar, en uzun görüşmeyi “muhtemel ortak” olarak gösterilen HP ile yaptı. Bir saat süren görüşme sonrasında konuşan Tatar, UBP-HP koalisyonu beklentisinin yüksek olabileceğini söyledi, ancak HP ile herhangi bir uzlaşma durumu olmadığını vurguladı

banner974
Muhtemel ortak aranıyor

banner971

 

Üç ihtimalli süreç

Yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen UBP Genel Başkanı Tatar’ın ilk durağı CTP oldu. Tatar, ihtimallerin ya CTP ile ya da HP ile hükümet kurmaları veya bir seçim hükümeti kurarak ülkeyi bir seçime götürmeleri olduğunu söyledi. Erhürman ise uzun süredir bir hükümet formülünün olduğunu ve sürekli gündemi meşgul ettiğini ifade ederek, “Kendilerine başarı dilerim” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, hükümet kurma çalışmaları kapsamında dün ilk olarak Cumhuriyetçi Türk Partisi'ni (CTP) ziyaret etti. 

Tatar, CTP Genel Merkezi’nde, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile görüştü.

Görüşme sonrası UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ile CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman basına açıklama yaptı. 

Yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, ihtimallerin ya CTP’yle ya da HP ile hükümet kurmaları veya bir seçim hükümeti kurarak ülkeyi bir seçime götürmeleri olduğunu söyledi.

İlk sözü alan UBP Genel Başkanı Tatar, Erhürman'a teşekkür etti, görüşmede güzel bir sohbet olduğunu ve iki büyük partinin önümüzdeki süreci değerlendirdiğini, bunun demokrasi kültürünün gereği olduğunu söyledi. 

Tatar, görüşmeleri diğer partilerle de yapıp ya bir koalisyon hükümeti kuracaklarını  veya ülkeyi seçime götürmek için bir koalisyon olasılığını değerlendireceklerini belirtti. 

Ersin Tatar, ihtimallerin ya CTP’yle ya da HP ile hükümet kurmaları veya bir seçim hükümeti kurarak ülkeyi bir seçime götürmeleri olduğunu söyledi.

Dün ilk görüşmeyi yaptıklarını, bunun ön görüşme olduğunu ifade eden Tatar, görüşmelerin ardından değerlendirmeler yapılacağını söyledi. 

ERHÜRMAN: “UZUN SÜREDİR BİR FORMÜL VAR”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, CTP olarak bu süreçte sorumlulukla davrandıklarını ve bir an önce hükümetin kurulması gerektiğini vurguladı. 

Erhürman, ülkede uzun süredir bir hükümet formülünün olduğunu ve sürekli gündemi meşgul ettiğini ifade ederek, “Şu anda gündemde bir hükümet formülü var... Kendilerine başarı dilerim” dedi.

Tufan Erhürman, UBP ile ön görüşme yaptıklarını ancak koalisyon hükümetinde yer almayı yetkili kurullarında değerlendirme gereği bulmadıklarını ifade ederek, ortada bir hükümet formülü olduğunu işaret etti ve "O formülü yürütsünler, bunu dostça söylüyorum, başarılar dilerim" dedi.

“Prensipte uzlaşılmayacak bir konu yok”

HP heyeti ile bir saat boyunca görüşme yapan Tatar, prensipte uzlaşılmayacak bir konu bulunmadığını, yolsuzluk ve usulsüzlükler konusunda da UBP olarak hiçbir sıkıntıları olmadığını söyledi

Hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde partilere ziyaretler gerçekleştiren Ersin Tatar başkanlığındaki Ulusal Birlik Partisi (UBP) heyeti Halkın Partisi’ni (HP) ziyaret etti.

Bir saat süren toplantının ardından basına açıklama yapan Tatar, prensipleri ele aldıkları görüşmenin olumlu ve güzel bir geçtiğini belirterek, genel siyasi durum ve ülkenin içinde bulunduğu koşulların değerlendirildiğini söyledi.

 “Bizim herhangi bir partiyle  somut bir durumumuz, kesin şöyle ya da böyle olur diye keskin bir söylemimiz yok” diyen Tatar, 12 milletvekiline sahip CTP veya 9 milletvekiline sahip HP ile bir koalisyon olmazsa, erken seçimin de bir olasılık olarak durduğunu belirtti.

Tatar, bir soruya karşılık, yolsuzluk ve usulsüzlükler konusunda UBP olarak hiçbir sıkıntıları olmadığını söyledi. Temiz toplum, temiz siyaset ve şeffaflık konularının UBP’nin geçmişten bu yana savunduğu ilkeler olduğunu dile getiren Tatar, prensipte uzlaşılmayacak bir konu bulunmadığını ve hükümetteki paylaşımın detaylarının dünkü görüşmede yer almadığını belirtti.

Başka bir soruya karşılık, HP’nin, UBP ile koalisyon kurmak için değil, sıkıntılar yaşadığı için koalisyon hükümetini bozduğuna işaret eden Tatar, UBP’nin, diğer partilerle de görüştükten sonra parti içerisinde tüm alternatifleri ele alacakları değerlendirme yapacaklarını kaydetti


Kahve siparişli toplantı

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’ı kapıda karşıladı.

UBP-HP toplantısı bir saat sürdü. UBP-HP koalisyon görüşmesine UBP'li vekillerin kahve içme isteği damgasını vurdu.

HP’nin görüşmede limonata ikramına karşılık UBP’li milletvekilleri Özdemir Berova ve Nazım Çavuşoğlu, kahve istedi. Vekillere kahve götürüldü.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, son seçimin ardından “UBP Genel Merkezi’ne kahve içmeye bile gitmem” sözleriyle çokça tartışılmıştı. HP’nin dörtlü koalisyon hükümetinden çekilmesinin ardından, Özersay’ın bu söylemi yeniden gündemin odağına yerleşmişti.

Öte yandan dünkü görüşmenin ardından UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ve HP Genel Başkanı Kudret Özersay, ayrı ayrı basının karşısına çıktı.


“Hassas noktalar konuşuldu”

Tatar ile görüşmesinden sonra açıklama yapan HP lideri Özersay, partilerin hassas noktalarının konuşulduğunu belirterek, “UBP ile koalisyon kurulma ihtimali ne kadar varsa, kurulmama ihtimali de o kadar vardır” dedi

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, bir şey söylemek için erken olduğunu olduğunu belirterek, daha ziyade dinleyen konumunda oldukları toplantıda bir miktar da olsa düşüncelerini dile getirdiklerini kaydetti.

İzlenimlerini partinin yetkili organlarıyla konuşup, değerlendireceklerini söyleyen Özersay, hükümet seçeneklerinin önümüzdeki birkaç gün içinde belli olacağını belirtti. Özersay, farklı koalisyon seçenekleri bulunduğunu hangisinin gerçekçi ve mümkün olabileceğinin önümüzdeki günlerde belli olacağını ifade etti.

“UBP ile koalisyon kurulma ihtimali ne kadar varsa, kurulmama ihtimali de o kadar vardır” diyen Özersay, sürecin temel dinamiklerinin çalışması ve karar vermesi gerektiğini belirterek, dün partilerin hassas noktalarının konuşulduğunu belirtti.

Bir soruya karşılık, ülkenin en fazla yararına olacak ve çalışabilecek koalisyon modelinin hayata geçmesi gerektiğini söyleyen Özersay, koalisyonun illa UBP ile HP arasında olması gerekmediğini ifade etti.

Özersay, başka bir soruyu yanıtında, daha önce onlarca sayfa hükümet programları ve koalisyon protokolleri yazıldığını ve takvimler konulduğunu hatırlatarak, toplumun siyasete olan güvenini yaratacak şeyin, söylenen ve yazılan şeylerin yapılması, hayata geçirilmesi olacağını sözlerine ekledi.

“Herkes haddini bilecek”

Tatar, HP’den sonra gittiği DP’de önemli mesajlar verdi. HP ile herhangi bir uzlaşma durumu olmadığını söyleyen Tatar, “Herkes sorumluluğunun bilincinde ve haddini bilerek, ben bu pozisyondayım daha güçlüyüm, daha fazla koparayım noktasında olmamalıyız, çünkü büyük bir kriz var” dedi

Ulusal Birlik Partisi(UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, hükümet kurma ziyaretleri çerçevesinde Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş’ı ziyaret etti.

UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, memlekette ekonomik bir krizin bulunduğu, o nedenle bir an evvel hükümetin kurulması gerektiğine işaret ederek, hükümet için alternatiflerin belli olduğunu, bunların, UBP- HP veya UBP- CTP veya erken seçim için seçim hükümeti olduğunu, başka alternatif bulunmadığını yineledi.

UBP-HP koalisyonu beklentisinin yüksek olabileceğini belirten ancak “HP ile herhangi bir uzlaşma durumumuz yoktur” diyen Tatar, “Herkes sorumluluğunun bilinci içerisinde ve haddini bilerek, …ben bu pozisyondayım daha güçlüyüm, daha fazla koparayım noktasında olmamalıyız, çünkü büyük bir kriz, mali sıkıntılar var” şeklinde konuştu.

Tatar ayrıca, dörtlü hükümet tarafından başlatılan, istihdam yapılması, kredi verilmesi veya kamu bankası yönetim kurulları üyelerinin görev sürelerini üç yıla çıkaracak tüzük değişikliği yapılması çalışmalarıyla ilgili, dörtlü koalisyon hükümetinin istifasının ardından yeni bir hükümet kurulana kadar yaşanacak olan boşlukta “herhangi bir icraatın olmaması gerektiğini” kaydetti. 

DENKTAŞ

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ise, görüşmede maliyenin durumu ile ilgili bilgi aktardığını, DP’nin Meclis oturumlarında “sorumlu muhalefet anlayışıyla ülkenin daha ileriye gidebilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır” olacağını söyledi.

Denktaş ayrıca, dörtlü koalisyonun sona ermesiyle genel beklentinin UBP-HP koalisyonunun kurulması yönünde olduğunu ifade etti.

Kurulacak hükümet modeli belli”

UBP heyetini kabul eden TDP lideri Özyiğit, konuşulmakta olan bir hükümet formülü bulunduğunu söyledi ve UBP heyeti ile kahve içip sohbet ettiklerini kaydetti

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, hükümet kurma çalışmaları kapsamında Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret ederek, genel başkan Cemal Özyiğit ile görüştü. 
Görüşmeden sonra basına açıklama yapan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümeti bozanların hükümeti kurma sorumluluğu bulunduğunu söyleyerek, konuşulmakta olan bir hükümet formülü bulunduğunu, bir an önce hükümetin kurulması gerektiğini belirtti.
Özyiğit, UBP heyeti ile kahve içip sohbet ederek, başarı dilediklerini söyledi. 
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar da erken seçime gidilecekse, TDP’nin de erken seçim hükümeti içinde olabileceğini söyledi.
Tatar’ın ardından yeniden söz alan Özyiğit, erken seçim hükümetinde olacakları şeklinde bir taahhüt içine girmediklerini, böyle bir alternatifin ortaya çıkması halinde değerlendirileceğini, öyle bir gündemleri bulunmadığını söyledi.


banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.