banner913
banner932
banner1012

Meclis'te 1 Mayıs gerilimi

banner1020

banner974
Meclis'te 1 Mayıs gerilimi

banner971

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda 1 Mayıs konusunda muhalefet ile iktidar partileri arasında gerilim yaşandı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler söz aldı. Çeler, hükümet adına açıklama yaptığını kaydederek, “Büyük marketlerden temsilciler ve küçüklerin temsilcisi olarak Esnaf Zanaatkarlar Odası geldi, ‘geçen sene bu işi başardık, bu sene de başarabilir miyiz?’ diye konuştu. Kendileri de tam gün kapamak istedi. Marketçilerle bir kavgamız yok” dedi.

İyi niyeti terse çevirenleri deşifre edeceğini belirttiğini anımsatan Çeler, “Bunun bir kültür haline gelmesi için çalışıyoruz. Emekçiye bayramını yaşatmamak daha fazla mı kazanç getirecek? Onlara bir gün tatili çok mu görüyorsunuz” şeklinde konuştu.

Bunun popülizm olarak değerlendirilmesini eleştiren Çeler, yasalara uymayanlara ceza keseceklerini de yineledi.

Muhalefet ve iktidar milletvekilleri arasında 1 Mayıs tartışması çıktı.  Çeler, bir çalışandan kendisine gelen destek mesajını kürsüden okudu.

YDP milletvekili Bertan Zaroğlu yerinden söz alarak, “İnsanlar çalışıp para kazanmak istiyor. Ben bir iş yeri hakkında sosyal medya üzerinden yaptığınız açıklamayı da doğru bulmuyorum” dedi.

Çeler, emekçinin hiçbir zaman “ben 1 Mayıs’ta çalışmayacağım” diyemeyeceğini söyleyerek, “İşçinin bunu diyebilecek gücü var mı? Yok. O yüzden böyle sert konuşuyoruz” şeklinde konuştu.

ARIKLI

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da söz aldı. Arıklı, işçilerin 1 Mayıs’ta çalışmamasını ve hükümetin bu kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Arıklı, ek bütçenin 574 milyon TLolduğunu söyleyerek, “Bu bütçe konusunda kafamda soru işaretleri var. Açıklamaları yapmazsanız biz bu bütçeye olumlu oy vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Ocak ayından sonra Maliye’de bir karatma olduğunu, bakanlığın internet sitesinden gelir-giderlerin görülemediğini  savunan Arıklı, Maliye Bakanı Denktaş’a “Bu karartmayı kaldırın” diyerek seslendi.

Arıklı, “Gelir fazlamız varken, Merkez Bankası’ndan neden para alındı? Bir iş adamından neden peşin ödeme alındı? Bunları anlamada zorluk yaşıyorum” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.