banner913
banner932
banner1012

"Maraş artık bir Güven Yaratıcı önlem konusu değildir”

“Kıbrıs konusundaki Rum uzlaşmazlığı, hidrokarbon aramaları konusundaki düşmanca adımları ortadayken Maraş artık bir Güven Yaratıcı önlem konusu değildir” diyen Tatar hükümetin Maraş konusunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yasaları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları çerçevesinde Taşınmaz Mal Komisyonu’nun Maraş’ın eski sakinleri ve Vakıflar’ın başvurularını ele almasının yolunu açarak çözeceğini belirtti

banner974
"Maraş artık bir Güven Yaratıcı önlem konusu değildir”

banner971

 Başbakan Ersin Tatar, Maraş konusunun hükümet tarafından ortaya atıldığını, hükümet tarafından yürütüleceğini kaydederek, “Rum liderin Maraş’la ilgili iki toplumlu komite kurulması önerisi art niyetlidir, kabul edilemez” dedi.

Tatar, “Hükümetimiz Maraş konusunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yasaları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları çerçevesinde Taşınmaz Mal Komisyonu’nun Maraş’ın eski sakinleri ve Vakıflar’ın başvurularını ele almasının yolunu açarak çözecektir” açıklamasında bulundu.

Ersin Tatar, bu yolun doğru olduğunu, kimsenin konuyu başka yerlere çekmesine gerek olmadığını kaydetti.

“ENVANTER ÇALIŞMALARINDAN SONRA GEREKEN ADIMLAR ATILACAK”

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Tatar’ın açıklaması şöyle:

“Anayasal bir kurumumuz olan Vakıflar İdaresi’nin Maraş’la ilgili iddiaları güçlüdür. Ben de, ortaya koydukları belgelere, bilgilere bakarak konuşuyorum. Vakıflar İdaresi, Maraş’ın üç vakfa ait olduğunu ve bu iddialarını gerek Taşınmaz Mal Komisyonumuzda, gerekse uluslararası mahkemelerde savunmaya hazır bulunduğunu çeşitli vesilelerle açıkladığına göre gidilecek yol bellidir.

Envanter çalışmalarından sonra gereken adımlar atılacak ve gerek Maraş’ın 1974 öncesi sakinlerinin gerekse Vakıfların ellerindeki tapular, belgeler gözetilerek izlenecek yol haritası ilgililer ve halkımızla paylaşılacaktır.

“MARAŞ ARTIK GÜVEN YARATICI ÖNLEM KONUSU DEĞİL”

“Kıbrıs konusundaki Rum uzlaşmazlığı, hidrokarbon aramaları konusundaki düşmanca adımları ortadayken Maraş artık bir Güven Yaratıcı önlem konusu değildir” diyen Tatar, şöyle devam etti:

“Hükümetimiz Maraş konusunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yasaları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları çerçevesinde Taşınmaz Mal Komisyonu’nun Maraş’ın eski sakinleri ve Vakıflar’ın başvurularını ele almasının yolunu açarak çözecektir.

Rum lideri Nikos Anastasadis’in Maraş’la ilgili iki toplumlu komite kurulması önerisi art niyetlidir ve asla kabul edilemez. Kimsenin konuyu başla yerlere çekmesine gerek yoktur.”

Maraş konusunun hükümet tarafından ortaya atıldığını, hükümet tarafından yürütüleceğini kaydeden Tatar, “Yeri geldikçe ilgili tüm makamlarla iş birliği yapılacak, kendilerine bilgi aktarılacak” dedi.

“KİMİLERİ MARAŞ KONUSUNUN HÜKÜMETİMİZCE ELE ALINMASINDAN RAHATSIZ…”

Başbakan Tatar, şunları ekledi:

“Kimilerinin Maraş konusunun hükümetimizce ele alınmasından rahatsız olarak Rumlarla birlikte, Rum kesiminde yapılan mitinglere katılması ise halkımızın dikkatinden kaçmamıştır. Halkımızın çok ama çok büyük kesimi bunları onaylamamakta ve hükümetimizin yanında yer almaktadır.

Her gün halkın içinde olan birisi olarak bunu görüyor, duyuyor ve yaşıyorum.

Daha önce de ifade ettiğim gibi halkımızın Kıbrıs konusundaki hak ve hukukunu korumak için proaktif bir politika izlemeye devam edeceğiz.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin Becer - 5 yıl önce
Bugün açmaya karar verseniz ilk sokağı beş yıl sonra hazır olur. Altyapı ve düzenleme milyonlarca dolar masraf gerektiriyor. Yüzlerce yıkılması gereken bina mevcuttur. Şu an için içeriye girmek bile tehlikeli.
Avatar
Hüseyin Becer - 5 yıl önce
Bugün açmaya karar verseniz ilk sokağı beş yıl sonra hazır olur. Altyapı ve düzenleme milyonlarca dolar masraf gerektiriyor. Yüzlerce yıkılması gereken bina mevcuttur. Şu an için içeriye girmek bile tehlikeli.
Avatar
İbrahim ATALAY - 5 yıl önce
MARAŞ konusunda KKTC makamları gerekli olan adımları bir an önce atmalı ve çalışmalar başlamalı. 74 den bu yana atıl vaziyette bekleyen dünyanın göz bebeği olan bir tatil cenneti bence tekrar turizme kazandırılmalı ve bu kazanım insanlığa ve Kıbrıs Türk insanına fayda sağlamalıdır. Kıbrıs Türk insanı bu kazanımı çoktan hak etmiştir. Gerekenin yapılarak Maraşta yapılacak düzenleme ile herşey yerli yerine oturacak ve ekonomi kazanacaktır.