banner913
banner932
banner1012

Mağusa Belediyesi 10 milyon TL daha borçlandı

banner1020

CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu, Mağusa Belediyesi’nin, 10 milyonluk bu borçlanmayı halka yeni proje ile hizmet götürmek amacıyla değil, cari giderlerini, yani personel maaşları ve günlük giderleri ödeyebilmek için yaptığını söyledi

banner974
Mağusa Belediyesi 10 milyon TL daha borçlandı

banner971

 CTP, Mağusa Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında 10 milyon TL daha borçlanma kararı aldığını Mağusa halkına “üzülerek” bildirdi ve CTP grubu olarak onay vermedikleri bu kararın UBP, DP ve TKP-YG mensubu meclis üyelerinin oylarıyla geçtiğini açıkladı.

CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, Mağusa Belediyesi’nin, 10 milyonluk bu borçlanmayı halka yeni proje ile hizmet götürmek amacıyla değil, cari giderlerini, yani personel maaşları ve günlük giderleri ödeyebilmek için yaptığını söyledi.

Kurul, yasal olarak bir belediye başkanı, borçlanacağı parayı kendi dönemi içerisinde ödeyecek şekilde borçlanabileceğini Mağusa halkının dikkatine sunarak, İsmail Arter’in seçim döneminde kendisini destekleyen UBP-DP hükümetinden oluşan Bakanlar Kurulu kararıyla, borçlanmayı 36 aya yayarak bu borç yükünü yeni gelecek belediye başkanının sırtına attığını savundu.

CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu, “İsmail Arter’in bitmek bilmeyen acemiliği ve iş bilmezliği nedeniyle Mağusa’yı kötü günlerin beklediğini daha önce de belirtiklerini, şimdi bu yeni 10 milyon liralık borçlanma kararı sonrasında Arter’in beceriksizliği ve istihdam iştahı nedeniyle Mağusa’nın çok kötü bir dönemin içinde bulunduğunu” ileri sürdü.

İsmail Arter, kendi döneminde 300’ü aşkın istihdam yaptığını, bunların 120’den fazlasının gayrı yasal olarak sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları olmadan güvencesiz bir şekilde çalıştırıldığını savunan CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu, Arter’in her yıl yandaş dernek ve kurumlara Mağusa halkından elde edilen gelirlerden 1 milyon TL’den fazla bir kaynak “katkı” olarak dağıttığını da söyledi.

CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu, bir süre önce yaptıkları,  “İsmail Arter yönetimi Mağusa Belediyesi’ni batırıyor” şeklindeki uyarılarını, İsmail Arter’in “ hayal ürünü ve yalan” olarak nitelendirdiğini anımsatarak, “Ancak bugün çok net olarak uyarılarımızın doğru olduğu ortaya çıkmıştır.

Geçmişte, Kıbrıs Türk belediyecilik tarihine adını altın harflerle yazdıran Mağusa Belediyesi, günümüzde açıklarını kapatmak için yeniden borçlandıracak duruma sokulmuştur. Bu da Kıbrıs Türk belediyecilik tarihine Lefkoşa’dan sonra ikinci bir kara leke olarak geçmiştir” dedi.
CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu şöyle devam etti;

“Yine altının çizilmesi gereken bir nokta, Mağusa Belediyesi’nin iflasına yol açacak bu borçlanma kararı Mağusa Belediye Meclisi’nde UBP, DP ve TKP-YG üyelerinin oyları ile geçtiğidir. Mağusa’nın geldiği bu noktadan İsmail Arter kadar, bu borçlanmaya olumlu oy veren bu partiler de sorumludur.

Bizler CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu olarak, İsmail Arter’i ve onu destekleyen bu 3 partiyi bir kez daha uyarıyoruz. Mağusa Belediyesi’nin bu anlayışla yönetimi, Lefkoşa Belediyesi gibi çöküşünü getirecektir. Bundan en büyük zararı hem belediyede çalışan emekçiler, hem de değerli Mağusa halkı görecektir.”

CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu, Mağusa halkına bir kez daha çağrıda bulunarak, Mağusa’nın bu yönetim anlayışından kurtulmasının şart ve zamanı olduğunu belirtti ve Mağusa halkı önümüzdeki dönemde hem kentine, hem de belediyesine mutlaka sahip çıkması gerektiğini söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.