banner913
banner932
banner1012

“KKTC’nin refahı artacak”

banner1020

Akdağ, KKTC’nin artık kendi ayakları üzerinde duran, devlet geleneği gelişmiş bir devlet olduğunu ve gelişmesini sürdürüp refahını artıracağını dile getirdi

banner974
“KKTC’nin refahı artacak”

banner971

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC’de temaslarda bulunan Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşleri Koordinasyon Sorumlusu Recep Akdağ’ı kabul etti.
Türkiye’de yeni kabinede Kıbrıs işleri koordinasyonluğunun sorumluluğunu da üstlenen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ kabulde yaptığı konuşmada, yeni görevi vesilesiyle KKTC’yi ziyaret ettiğini kaydetti ve TC’nin garantörlüğünün verdiği hakları kullanmak suretiyle her zaman KKTC’nin yanında olacağını söyledi.
Başından beri KKTC hükümetleri gibi adada barıştan ve çözümden yana olduklarını dile getiren Akdağ, bu meseleyi yokuşa sürenlerin yanlış yaptığını, ve bu meseleyi yokuşa sürmenin Kıbrıs’taki iki toplumun faydasına olmadığını belirtti.
Barışcıl bir çözümün ortak zemin üzerinde gerçekleşmesini ümit ettiklerini kaydeden Akdağ, KKTC’nin artık kendi ayakları üzerinde duran, devlet geleneği gelişmiş bir devlet olduğunu ve bu anlamda gelişmesini sürdürüp refahını artıracağını dile getirdi.
KKTC’nin halkının daha mutlu yaşaması için gereken güce sahip olduğunu söyleyen Akdağ, kendilerinin de KKTC’nin yanında olacaklarını söyledi.
SİBER
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, KKTC’de, meclisiyle demokrasisiyle yaşayan bir halk olduğunu ve dünyadan buna saygı gösterilmesini beklediklerini kaydetti.
Bir tarafın toplumsal varlığını hiçe sayarak çözüm olamayacağının aşikar olduğunu söyleyen Siber, müzakerelerdeki tutumu ve Kıbrıs Türk tarafını yok saymasından dolayı dünya ülkeleri ve BM’nin Rum tarafına soru sorması gerektiğini kaydetti.
Bir toplumun varlığını yok sayarak ve sadece lider düzeyinde görüşme yaparak bir toplumun varlığının tartışmaya açıldığını belirten Siber, “Nitekim öyle olmuştur, Rum tarafı hiç bir zaman bütün müzakere sürecinde izlediğimiz bizim siyasi eşit varlığımızı kabul etmeme yönünde direnmiştir. Burada da dünyanın BM’nin bize karşı sergilediği tutumun önemli bir rol oynadığı inancındayım, çünkü biz diyoruz ki burada bir topum varlığı kabul ediliyorsa toplumun kurumları vardır . Artık bundan sonra toplumun kurumlarıyla direkt ilişki kurulması gerekiyor. Bizim de bu konuda ısrarcı olmamız gerekiyor” diye konuştu.
Bugünden sonra kendilerini daha iyi anlatmaları gerektiğini de dile getiren Siber, KKTC’nin iç yapısını da iyileştirmek için Türkiye Cumhuriyetiyle birlikte adımlar atacaklarını ve çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
KKTC’de sağlık alanında sorunlar yaşandığı bir zamanda doktor olan Akdağ’ın göreve gelmesinin önemli olduğunu da kaydeden Siber, Akdağ’ın bu konuda katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.