banner913
banner932
banner1012

"Kıbrıs'ta iki seçenek var"

banner1020

İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Zeytinoğlu, Kıbrıs’ta iki seçenek olduğunu belirterek “Ya AB ve diğer uluslararası aktörlerin adada federal bir çözüm için Kıbrıslı Rumları ikna etmesi ya da adada iki ayrı devletin varlığının uluslararası toplumca kabul edilmesi" dedi

banner974
"Kıbrıs'ta iki seçenek var"

banner971

 İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Kıbrıs konusunda bugün gelinen noktada, sadece iki seçenek vardır; AB ve diğer uluslararası aktörlerin adada federal bir çözüm için Kıbrıslı Rumları ikna etmesi ya da adada iki ayrı devletin varlığının uluslararası toplumca kabul edilmesi.” değerlendirmesinde bulundu.

AA’nın haberine göre, Zeytinoğlu, yaptığı açıklamada, ABD’deki saldırı, Fransa’daki yangın ve eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw’unKıbrıs konusundaki açıklamalarını değerlendirdi.

"GKRY TÜRKİYE’NİN AB İLE İLİŞKİSİNE DE ZARAR VERDİ"

Zeytinoğlu, eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw’un Kıbrıs konusundaki açıklamalarına değinerek şunları ifade etti:

"İngiltere’nin 2001-2006 yılları arasında Dışişleri Bakanlığını yapan Jack Straw’un Kıbrıs  meselesi hakkında bir değerlendirmesi yayınlandı. Straw, Kıbrıs’ta çözüm sağlanmadan Güney'in, adanın meşru temsilcisi addedilerek AB’ye üye yapılmasının büyük bir stratejik hata olduğunu belirtmiş. Bu tespit, bizlerin de yıllardır savunduğumuz görüş ile tamamen örtüşüyor. GKRY’yi AB üyesi yapan birlik, Kıbrıs sorununu çözüme kavuşturma fırsatını kaçırdı Kıbrıslı Rumlar daha sonraki çözüm çabalarını da engellediler ve uzlaşmaya yanaşmadılar. Bununla da kalmadı, GKRY müzakere fasıllarının açılmasını veto ederek, Türkiye’nin AB ile ilişkisine de zarar verdi.

Bugün gelinen noktada, sadece iki seçenek vardır; AB ve diğer uluslararası aktörlerin adada federal bir çözüm için Kıbrıslı Rumları ikna etmesi ya da adada iki ayrı devletin varlığının uluslararası toplumca kabul edilmesi.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.