banner913
banner932
banner1012

“Kamu yönetimi çökertildi”

banner1020

TKP-YG Genel Başkan Yardımcısı Davulcu, ‘Göç Yasası’’ ve Üçlü Kararname Yasası’yla zaten aksak olan kamu yönetiminin çökertildiğini belirtti

banner974
“Kamu yönetimi çökertildi”

banner971

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) ve Birleşik Kıbrıs Partisi yetkililerinden oluşan bir heyet dün Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası’nı (KTAMS) ziyaret etti.
Ziyarette ilk sözü alan TKP-YG Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu, ülkenin durumunun iyiye gitmediğini, ‘‘Göç Yasası’’ ve Üçlü Kararname Yasası’yla zaten aksak olan kamu yönetiminin çökertildiğini ileri sürdü.
Vatandaşların kamu yönetiminden şikayetçi olduğunu savunan Davulcu; ‘‘Bugün kamunun birçok alanında verimlilikten söz etmek mümkün değil’’ dedi.
Özel sektördeki sorunlara da değinen Davulcu, özel sektörde çalışanların “kölelik sistemi” gibi bir düzende çalıştığını savundu.
8 saatlik mesai uygulamasının neredeyse hiç uygulanmadığını dile getiren Davulcu, hiçbir işyerinde sendikalaşmaya izin verilmediğini ve özel sektörde sendikal örgütlenme ve toplu iş sözleşmelerini yapan işverenlerin yüzde 50’yi geçmediği görüşünü dile getirdi.
Bu sistemi ‘‘kölelik sistemi’’ olarak nitelendiren Davulcu, işçilerin hiçbir güvenceye sahip olmadıklarını ve haklarının işverenlerinin iki dudağı arasında olduğunu, İş güvencesi dışında aynı zamanda işçilerin can güvenliğinin de olmadığını ileri sürdü. 
Tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sağlayanların büyük sıkıntılar içinde olduğunu da ifade eden Davulcu, onların üretimden koparılma noktasında olduğunu savundu.
Davulcu, TKP-YG ve BKP’nin bir süredir birlikte yürüttüğü çalışmalar olduğuna işaret ederek, yapılan çalışmaların ciddi bir olgunluğa eriştiğini, son gelişmeleri ise zamanı geldiğinde kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi. 
AKAMA
Ziyarette BKP’yi temsil eden Yusuf Akama ise, Kıbrıs Türkü’nün kimliğinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını, bunun için de bir çok çalışma bulunduğunu savunarak, kendilerinin de bu durumu engellemek için önemli bir çalışma içinde olduklarını söyledi. 
Akama, bu durumdan rahatsız olan her kesimi yanlarında görmek istediklerini kaydetti. 

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.