banner913
banner932
banner1012

İşte Anastasiadis'in önkoşulları

banner1020

banner974
İşte Anastasiadis'in önkoşulları

banner971

Rum Lider Nikos Anastasiades Cenevre konferansının önce toprak ve harita konusunu görüşmesi ve bunları halletmesi, ardından da garantilerle güvenlik konusunu ele alması koşulu ile devam edebileceği ön koşulunu ortaya koydu.

Elde ettiğimiz bilgilere göre Anastasiades bu konular çözümlendikten sonra diğer dört konunun ele alınabileceğini söyledi.

Anastasiades’in ortaya koyduğu bu ön koşullar 11 Şubat’ta liderler arasında varılan mutabakat ve sonrasında yayınlanan deklerasyon ile Cenevre Konferansı sonuç bildirgesine aykırı. 11 Şubat mutabakatına göre tüm konular bütünlüklü bir şekilde ele alınacaktı.

Anastasiades’İn yaklaşımı Cenevre Konferansı sonrasında yayınlanan açıklamaya ve liderlere verilen göreve de aykırı.

Cenevre Konferansı sonrasında yapılan açıklamada liderlerin Kıbrıs’a dönmesi, orada ilk dört konuda ilerleme sağlamak için çalışmalarını sürdürmeleri ve bunun hemen ardından (immediately after) Cenevre’deki konferansın devamının sağlanması istenmişti.

Bu arada Cenevre Konferansının başlamasına fırsat veren gelişme tarafların karşılıklı harita sunmaları olmuştu. Bu gelişme sonrasında haritalar en son safhada masaya gelmek üzere liderlerin de mutabakatı ile kilit altına alınmıştı.

Rum Lider Nikos Anastasiades ortaya koyduğu ön şart ile toprak ve harita meselesinin Cenevre’de devam edecek olan konferansta hemen görüşülmesini istedi. Bu varılan mutabakata aykırı bir talep.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.