banner913
banner932
banner1012

"İmarda planlama mutlaka hayata geçmeli"

banner1020

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ziyarette yaptığı konuşmada, ülkede çarpık yapılaşmanın başını alıp gittiğini belirterek, imarda planlamanın mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak iktidara gelmeleri halinde, planlı şehirler yaratmak için, AB normlarına uygun “Sürdürülebilir Kalkınma Stratejileri” rehberleri olacağını kaydetti

banner974
"İmarda planlama mutlaka hayata geçmeli"

banner971

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Adayları seçim çalışmaları kapsamında Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ni (KTMMOB) ziyaret etti.
TDP’den yapılan açıklamaya göre, Genel Başkanı Cemal Özyiğit ziyarette yaptığı konuşmada, ülkede çarpık yapılaşmanın başını alıp gittiğini belirterek, imarda planlamanın mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. 
İktidara gelmeleri halinde, planlı şehirler yaratmak için, AB normlarına uygun “Sürdürülebilir Kalkınma Stratejileri” rehberleri olacağını kaydeden Özyiğit, şehirlerimizin imar planlarının, yerel yönetimlere daha fazla yetki vererek ve üniversitelerimizin ilgili bölümleriyle ve mimarlar odaları ile işbirliği içinde en kısa sürede tamamlanması, daha önceden imar planı hazırlanan şehirlerin günümüz sosyal ve fiziki ihtiyaçlarını karşılayabilir hale getirilmesi, ülkemizde çağdaş şehircilik anlayışının yerleşmesi hedefleri olduğunu belirtti.
Özyiğit, 7 Ocak genel seçimleri sonrası TDP’nin güçlü bir hükümet temsili ile hali hazırda çalışmaları tamamlanan İmar Planları'nın 6 ay içinde yürürlüğe konacağını ve 2 yıl içinde imar planı olmayan yerleşim yeri kalmayacağını söyledi.
Şehirleri korumak, güçlendirmek ve daha da geliştirmek için, Sürdürülebilir Kalkınma Stratejilerinin TDP’nin temel hedefi olduğunu anlatan Özyiğit, "Bunun için ekonomik refah, sosyal denge ve sağlıklı bir çevre dahil olmak üzere, sürdürülebilir kalkınmanın tüm boyutlarının aynı zamanda ve eş ağırlıklı olarak ele alınması gerekmektedir. Kaynakları en verimli şekilde kullanırken, ülkemizin fiziksel anlamda sağlıklı gelişimi ile toplumsal ve bireysel yaşam kalitemizi artıracak tüm uygulamaların bütünlüklü bir plana dayanması en önemli unsurdur" ifadelerini kullandı. 
"İMAR PLANLARI"
Bir plan yapılıncaya kadar geçecek sürede uygulanmak üzere hazırlanan emirnamelerin plan yapılamadığı için kalıcı duruma geldiğini, plansız gelişme sorunlarının çözümünde yetersiz kalınırken, emirname alanlarında ekonomik gelişmenin önünü kesilirken, aynı zamanda sosyal adaletsizlikler de yaratıldığını savunan Özyiğit, "TDP, belediyelerin kentsel gelişim projeleri aracılığı ile imar planı hedeflerine ulaşabilmesi için katılımcılık ilkesine bağlı kalarak yasal zemin kazandıracaktır" dedi. 
“KÜLTÜR MİRASIMIZ KORUNACAK”
TDP olarak kültürel miras alanlarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi amacıyla Bütünleşik Kültürel Miras Alanı Yönetim Planları’nın oluşturulmasını hedeflediklerini kaydeden Özyiğit,  tarihi doku içerisindeki tescilli yapıların restorasyonu için hibe, ucuz kredi ve işletme vergilerinden muafiyet sağlanmasıyla restorasyonların ve ekonomik faaliyetlerle destekleneceğini kaydetti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.