banner913
banner932
banner1012

"İkinci bir Hatay örneğini yaşayacağız"

banner1020

banner974
"İkinci bir Hatay örneğini yaşayacağız"

banner971

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, İçişleri Bakanı Kutlu Evren’in vatandaşlıklarla ilgili dün Meclis’te yaptığı konuşmaya atıf yaparak, “Bu işin sonunda Kıbrıs’ın Kuzeyi Türkiye’nin bir vilayetine dönüştürülecek, ikinci bir Hatay örneğini yaşayacağız” dedi.
“Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın vatandaşlık nitelikleri taşımayan bazı kişilere de vatandaşlık vermeleri gerekirse onlara da vereceklerini söylemesi, olayın yasa ve hukukun dışına çıktığının açık ispatı.” diyen İzcan, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:
“Bu durum karşısında tüm demokrasi güçlerinin ortak tutum belirlemesi kaçınılmaz. Bu işin sonunda Kıbrıs’ın Kuzeyi Türkiye’nin bir vilayetine dönüştürülecek, ikinci bir Hatay örneğini yaşayacağız. UBP-DP hükümetinin bir tek amacı var; o da nisan 2018 seçimlerine kadar seçmen sayısını artırmak, kaybettikleri halk desteğinin yerine yeni seçmenleri koyarak vurgun, talan ve sömürü düzenini devam ettirmektir…” 
İzcan, “Kıbrıs Türkünün varlığı üstünden siyaset yapanları tarih affetmeyecektir” ifadelerini de kullandı. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.