banner913
banner932
banner1012

"Hedef Kıbrıs Sorununu çözmek olmalı"

banner1020

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kıbrıs Türk tarafının 28 Haziran’da İsviçre’de devam edecek Kıbrıs Konferansı’nda, 4 Haziran’da New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yapılan 3’lü toplantıda varılan mutabakata sadık kalarak çalışacağını bildirdi ve “Crans-Montana’da olumlu sonuca varılabilmesi için, herkesin varılan mutabakatlara saygı göstermesi kaçınılmazdır” dedi.

banner974
"Hedef Kıbrıs Sorununu çözmek olmalı"

banner971

Burcu, yaptığı yazılı açıklamada, BM Genel Sekreteri Guterres ile varılan ve açıklanan mutabakata uygun bir şekilde, konferansta tüm başlıkların birbiriyle bağlantılı ve paralel bir şekilde ele alınacağını, garantörlerin de dâhil olacağı 5’li çalışmalarda güvenlik ve garanti başlığı, 2’li çalışmalarda da diğer tüm başlıkların masada olacağını belirtti.

Burcu, Kıbrıs Konferansı’nda hedefin, sadece tek bir başlıkta ilerleme sağlamak değil, tüm başlıklarda sonuca varmak ve Kıbrıs sorununu çözmek olması gerektiğini vurguladı. Sözcü Burcu şöyle devam etti:

“Bunun için, New York mutabakatına uygun çerçevede, paralel bir süreç izlenerek resmin bütününün ortaya çıkarılması gereklidir. Kıbrıs Türk tarafı, bu mutabakata sadıktır ve Kıbrıs Konferansı’na bu anlayışla katılacaktır.

28 Haziran’da devam edecek Kıbrıs Konferansı’nın gündemine ve çalışma ilkelerine ilişkin Kıbrıs Rum tarafının farklı yaklaşımlarla açıklamaları, BM Genel Sekreteri ile varılan mutabakatı çarpıtmaya yöneliktir.

Crans-Montana’da olumlu sonuca varılabilmesi için, herkesin varılan mutabakatlara saygı göstermesi kaçınılmazdır.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.