banner913
banner932
banner1012

"Halkın önünde siyasi anlamda bir alternatif var"

banner1020

Halkın Partisi (HP), ülke siyasetinde değişim başladığını savunarak, halkın önünde siyasi anlamda yıllar sonra ilk kez bir alternatif bulunduğu ve bunun da yeni siyaset anlayışı benimseyen Halkın Partisi olduğunu iddia etti.

banner974
"Halkın önünde siyasi anlamda bir alternatif var"

banner971

HP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, HP Parti Meclisi üyesi Avukat Cemre Günsel Esengin gündeme dair konuları değerlendirdi.

Ercan Havaalanı ihalesine ilişkin yolsuzluk iddialarına değinen Esengin, ortaya çıkan olguların aylar önce Ombudsman raporunda belirtildiğini ifade etti.

“O zaman yapıldığı gibi şu anda da, gerek ilgili Bakan gerekse bazı medya kurumları konuyu özünden saptıran suni tartışmalar yaratarak meseleyi hasır altı etmeye çalışmaktadırlar. Algı değiştirmeye yönelik beyhude adımlar ülkeyi yönettiği iddiasında olanların sergiledikleri iş bilmezlikleri, beceriksizlikleri ve yolsuzlukları örtemiyor. Bakanlar kurulu adeta ‘iş takip ofisi’ gibi çalışıyor. Ama bu çalışmaların tek bir tanesi bile halk yararı için değil kendi çıkar çevreleri için yapılıyor” diyen Esengin, 40 yıldır menfaat sağlama üzerine bir yapı oluşturulduğunu savunduğu ülkede, düzenin bundan sonra böyle gitmeyeceğini söyledi.

Yargıdaki problemlere de değinen Esengin, 21. Yüzyıl teknoloji içerisinde yargıda gerek dosyalama şekillerinin gerekse tebliğ ve icra edilme şekillerinin halen daha eski usul evrak sistemi ile olmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Bu anlamda adımların bir an evvel atılarak yargının iyileştirilmesinin önemini vurgulayan Esengin, Yüksek Mahkeme Başkanı’nın geçen yıl Adli Yıl Açılışı’nda yaptığı konuşmasını hatırlattı.

Bugün mahkeme kararlarını icra etmenin neredeyse imkânsız hale geldiğini savunan Esengin, mahkeme binası alt yapılarının da ciddi eksiklikler içerdiğini belirtti.

Esengin, HP’nin gerek E-Devlet uygulaması ile gerekse oluşturulacak güçlü ve güvenli bir program ile mahkemelerdeki birçok işlemin bilgisayar ortamında yapılmasının önünü açmayı planladığını söyledi.

Esengin, “İcra anlamında şu an yürürlükte olan sistem modern çağa uygun değildir. Bu anlamda gerek yasal düzenleme gerekse İcra mukayyitliğinin alt yapısının çağa uydurulması gerekmektedir. Örneğin, icralık bir malın internet üzerinden açık arttırma ile satışının yasal ve teknik olarak önünün açılması gerektiğini düşünmekteyiz” dedi.

Ülkeye ve ülkeden yapılan uçuşlar için uygulanan bilet fiyatlarında yaşanan  ciddi artışları da  eleştiren Esengin, HP’nin bununla ilgili getirdiği çözüm önerilerine ülkeyi yönetenlerin çözüm getirmediğini ve atılmayan adımların bugün halkı “uçuk” fiyat yapıları ile karşı karşıya ve savunmasız bir şekilde bıraktığını savundu.

Esengin konu ile ilgili şunları ifade etti:

“Zamanında alınamayan önlemler, hatalı teşvik uygulamaları, gösterilemeyen devlet otoritesi, günü kurtarmaya yönelik kısır adımlar sorunların çözülmesine katkı koymuyor. İlgili bakanın bakanlığı uhdesinde olan konulara karşı duyarsızlığı, sanki kendi görev sahasında değilmiş gibi yaklaşımları sorunları daha da derinleştiriyor. Ülkemizden İngiltere’ye yapılan beklemeli uçuşlarda ortaya çıkan sıkıntılar konusunda da bu tutumu yakinen gördük. Problemin teşhisini sağlıklı bir şekilde yapıp bu çerçevede çözüm alternatifleri geliştirmek yerine her zamanki gibi uzun uzun demeçler, boş cümleler dinledik. Sorun halen daha devam ediyor.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.