banner913
banner932
banner1012

“Güzelyurt üretecek, tüm Kıbrıs kazanacak”

banner1020

CTP Genel Başkanı Erhürman, “Bölgesel kalkınma planları arasında Güzelyurt üretim konusunda en önemli yere sahip. Güzelyurt sürdürülebilir, standardı yüksek, kesintisiz üretim yapacak ve tüm Kıbrıs kazanacak”

banner974
“Güzelyurt üretecek, tüm Kıbrıs kazanacak”

banner971

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve elli milletvekili adayı bugün Güzelyurt’ta yurttaşlarla bir araya geldi.
CTP’den verilen bilgiye göre, kent pazarının ardından çarşıda ve terminal bölgesinde yürüyüş yapan CTP’li heyet, 7 Ocak seçimlerine yönelik hazırlanan parti programı hakkında bilgi verdi. 
Özellikle üretim konularında gelen soruları yanıtlayan CTP’liler, “Kendi kendine yeten, kendi ayakları üzerinde duran bir sistem yaratmak için” halktan yetki istedi. 
CTP’nin ekonomik ve sosyal kalkınma planının hazır olduğunu aktaran CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise ülkedeki sorunları çok iyi bildiklerini ve çarelerinin de hazır olduğunu kaydetti. Erhürman, CTP’nin güçlü kadrosuyla çalışıp, başaracaklarını ve yeni sistemi halkın da desteğiyle kuracaklarını söyledi.
“ ‘ÜRETEN YOK OLMAZ’ DEDİK”
Erhürman yaptığı sohbetlerde göreve geldiği günden beri “üreten yok olmaz” dediğini, üretim ve ekonomi politikaları üzerinde çalıştığını, uzmanlarla birlikte uzun süren çalışmaların ardından ortaya bir plan çıkardıklarını ve bu planı uygulamak için 7 Ocak’tan sonrasını beklediklerini kaydetti. 
Ulaştırma politikaları sayesinde üretilen ürünlerin dış pazarlara daha kolay ve daha düşük maliyetle ulaştırılmasını sağlayacaklarını kaydeden Erhürman, “Bölgesel kalkınma planları arasında Güzelyurt üretim konusunda en önemli yere sahip. Güzelyurt sürdürülebilir, standardı yüksek, kesintisiz üretim yapacak ve tüm Kıbrıs kazanacak” ifadelerini kullandı. 
“TÜRKİYE’DEN GELEN SU TARIMA AKACAK” 
Erhürman, su sıkıntısı çeken üreticilere göreve gelir gelmez çare üreteceklerini, planlamanın yapıldığını kaydetti. 
Erhürman, “Halen denize akıtılan ve kullanılamayan su, geçici tedbirlerle mümkün olan en geniş alanda tarımsal amaçlı kullandırılacak. Mevcut olanaklar kullanılarak maksimum su üretim alanlarına ulaşacak. Ana sulama projesi tamamlanana kadar bu tedbirlerle su vermeye devam edeceğiz. Öncelikli işlerimizden biri de bu olacak” dedi.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.