banner913
banner932
banner1012

Güvenlik ve Garantilerle başladılar

banner1020

banner974
Güvenlik ve Garantilerle başladılar

banner971

 Kıbrıs sorununa iki kurucu devletin eşitliğine dayalı federal çözüm sağlamak amacıyla düzenlenen Kıbrıs Konferansı’nın sabah toplantısında “Güvenlik ve Garantiler” başlığı ele alınıyor.      

Toplantıya, garantörler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin temsilcilerinin yanı sıra gözlemci AB heyeti de katılıyor.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin Kıbrıs saatiyle 15.30’da (İsviçre saatiyle 14.30’da) düzenleyeceği basın toplantısının ardından konferans toplantısı iki ayrı masada devam edecek. Sadece garantörlerin katılacağı birinci masadaki toplantı devam ederken, müzakereciler de diğer masada bir araya gelecek.

Müzakereciler, eş zamanlı paralel masalar kurulması yönündeki 4 Haziran New York mutabakatı uyarınca oluşacak ikinci masanın çalışma programını ele alacak

TOPLANTIYA YEMEK ARASI VERİLDİ

İsviçre’nin Crans-Montana kasabasında bugün başlayan Kıbrıs Konferansı’nda, taraflar ve garantörlerin bir araya geldiği sabah toplantısına öğle arası verildi.

Öğle yemeği arasından sonra devam edecek konferans, Kıbrıs saatiyle 16’00’da (İsviçre saatiyle 15.00’te) yeniden toplanacak.

Liderlerin katılmayacağı iki ayrı masada devam edecek konferansta, bir masada garantörler görüşürken, diğer masada da müzakereciler ve müzakere heyetleri bir araya gelecek. Müzakerecilerin, Kıbrıs müzakerelerinde uzlaşılamayan konuların ele alınacağı ikinci masanın çalışma programını ele alması bekleniyor.

Konferans Kıbrıs saatiyle 19.00’da, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in, sabahki toplantı gibi garantörlerle bir araya gelmesiyle devam edecek.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Papadapulos - 7 yıl önce
YETER BEEE GARDAŞ ENİŞDALARINA ANAHTAR TESLİM ADA OLARAK VER HEDEYA ET BİTSİN BU İŞ BİLİRİM BUNUN İÇİN YEDİN GENDİNİ