banner913
banner932
banner1012

"Güncel ve erişebilir veri bankası şart"

banner1020

“Bilgilerin doğruluğunun çok daha güvenli şekilde kontrol edilebileceği merkezi bir veri bankası sistemine geçilmesi ve muhtarlarımıza bu sistemden yararlanma imkanı sağlanması gerekir” diyen Özersay, verilen hizmetin önemine dikkat çekti

banner974
"Güncel ve erişebilir veri bankası şart"

banner971

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, muhtarların binlerce kişinin hak ve sorumluluklarını etkileyebilecek belgeleri düzenleme yetkisine sahip olmaları nedeniyle çok önemli bir görev yerine getirdiklerine dikkat çekerek, Halkın Partisi iktidarında hızla muhtarların sorunlarını çözecek adımları atacaklarını vurguladı. 

HP’den yapılan açıklamaya göre, güncel ve güvenilebilir bir veri bankasına muhtarların hızlı erişim sağlamalarının gerekli olduğunu vurgulayan Özersay, muhtarların hizmet verdikleri bina sorunlarına da dikkat çekti. Özersay “maalesef muhtarlarımız, vermekte oldukları hizmetin değeri kadar değer görmüyorlar” dedi.

 

"GÜNCEL VE ERİŞİLEBİLİR VERİ BANKASI ŞART"


“Bilgilerin doğruluğunun çok daha güvenli şekilde kontrol edilebileceği merkezi bir veri bankası sistemine geçilmesi ve muhtarlarımıza bu sistemden yararlanma imkanı sağlanması gerekir” diyen Özersay, verilen hizmetin önemine dikkat çekti. 
 

Kudret Özersay, ülkede bireylerin başta seçme ve seçilme, çalışma izni ve benzeri pek çok hakkının ve sorumluluğunun hayata geçebilmesi için muhtarlar tarafından verilen belgelerde yer alan bilgilere güven duyulduğuna, hatta pek çok açıdan sistemin bu belgeler üzerine kurulduğuna işaret etti.


Özersay “hal böyleyken muhtarların bazı konularda ciddi anlamda nüfus artışı yaşanan yerleşim alanlarında bireylere dair bilgiler konusunda bir veri bankasından anında yararlanamıyor olması bu yüzyılda kabul edilebilir değildir ve bu eksikliği göreve geldiğimizde gidereceğiz” ifadelerini kullandı.
 

"BİNA SORUNU BAZI MUHTARLARA VE VATANDAŞA SIKINTI YARATIYOR"


Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay, şöyle devam etti:

“Bazı muhtarların hala muhtarlık binaları olmadığından evlerinde yahut bir iş sahibiyseler iş yerlerinde vatandaşa hizmet vermeye çalıştıklarını gözlemliyoruz. Ülkemizdeki nüfus artışını dikkate alacak olursak, özellikle muhtarların düzenledikleri belgelere en fazla ihtiyaç duyan yabancı işçi ve üniversite öğrencilerini düşünecek olursak bina konusundaki ihtiyaç daha bir ortaya çıkar. Bunun yanında ihtiyaç duyduğu belgeyi almak isteyen pek çok engelli yurttaşımız da bu açıdan ciddi sıkıntı çekebilmektedir. Bazı muhtarlarımız bu binaların temelde hizmetin verileceği yer olması nedeniyle prefabrik dahi olsa sorunu çözebileceği görüşündedir.”

Düzenlenen belgenin önemi nedeniyle muhtarlıkların güvenliklerinin de sağlanması gerektiğine işaret eden Özersay “kapalı devre basit kamera sistemi ile kayıt tutmak bazı güvenlik sorunlarını da caydırıcı olacağından çözecektir” ifadelerini kullandı. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.