banner913
banner932
banner1012

“Güçlü bir devlet yapısı oluşturacağız”

banner1020

HP Girne birinci sıra milletvekili adayı Erek Çağatay, bu seçimde iki anlayışın karşı karşıya geleceğine dikkat çekerek, “Mevcut kötü yönetim ya da buna dur diyecek iyi yönetim ve değişim anlayışı. Biz özlediğimiz değişimi sağlamak ve yeni bir siyaset anlayışı inşa etmek için iktidara talibiz” dedi

banner974
“Güçlü bir devlet yapısı oluşturacağız”

banner971

Halkın Partisi (HP) Girne birinci sıra milletvekili adayı Erek Çağatay, mevcut ve denenmiş partilerin ülkedeki sorunları çözmesinin mümkün olmadığını söyledi ve Halkın Partisi ile güçlü bir devlet yapısının oluşacağını belirtti.

Partizanlıktan uzak, halkın menfaatlerini ön planda tutan bir yaklaşım sergileyeceklerini belirten Çağatay “Akıl ve bilimin ışığında çalışacağız. Bundan sonra işinde uzman insanlar kurumlarda görev alacak. Toplumun bütün nitelikli insanlarıyla çalışarak, ülkenin dinamiklerini harekete geçireceğiz” dedi.

KKTC’nin kurucu merhum başbakanı Mustafa Çağatay’ın oğlu, HP Girne birinci sıra milletvekili adayı diplomat Erek Çağatay, HALKIN SESİ’nin sorularını yanıtladı.

Ülkemizde yıllardan beridir süregelen bir kötü yönetim sorunu olduğuna dikkat çeken Çağatay, buna son zamanların bütün hükümet ve siyasi partilerinin ortak olduğunu söyledi.

Erek Çağatay, şöyle dedi:

“Kötü yönetimin sebepleri herkesin bildiği şekilde açıkça ortada. Liyakata değil, partizanlık, adam kayırma, menfaat ilişkilerine dayalı, şahsi çıkarların halka hizmet etme amacının önüne geçtiği bir siyaset anlayışı. Bu anlayış ülkenin tüm kurumlarını ve yaşamın her alanını etkilemektedir. Örneğin ehil insanların değil belli ilişkileri olanların kurumlarda göreve gelmeleri halkın adalet duygusunu zedelediği gibi, kurumlarımızın iyi işleyememesine de sebep olmaktadır. Bu da ülkemizin gelişmesinin önündeki en büyük engellerden biridir. Halkımız yıllarca kötü yönetimin düzelmesini bekledi. Çeşitli vaadler duydu ve mevcut sistem içerisindeki partileri destekledi. Ancak aksine durum giderek kötüleşti. Vizyonu ve programı olmayan, halkı için çalışmayan, iş, değer, proje üretemeyen siyasiler ve partiler yüzünden. Artık anlaşılmıştır ki mevcut ve denenmiş bu partilerin sorunlarımızı çözmesi mümkün değildir. Sorunlara çözüm ancak dürüstlük ve samimiyetle halkı için çalışan kişiler tarafından gerçekleştirilebilir.”

Halkın Partisi’nin bu anlayışla kurulmuş bir parti olduğunu vurgulayan Erek Çağatay, “Kadrosu da kötü gidişe dur demek için yola çıkmış, samimiyetle bir şeyler yapmak için çırpınan insanlardan oluşmaktadır. İş, proje ve fikir üretebilecek, vizyonu ve programı olan, alanında uzman insanlardan. Ben de ancak temiz siyaset anlayışıyla hareket eden bir partinin içinde olabilirdim. Dürüst ve temiz siyaset anlayışına sahip bir aile geleneğinden gelen biri olarak, babam merhum Mustafa Çağatay'ın bıraktığı siyasi miras bunu gerektirmektedir” diye konuştu.

Erek Çağatay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Görevi döneminde Mustafa Çağatay, kendisine tahsis edilen Başbakanlık konutunu hiç kullanmayan biriydi. Azınlığa düşme pahasına adı yolsuzluğa karışan bakanı görevden almış biriydi. 12 Eylül cuntasının KKTC’deki siyasi partileri kapatma istemini de geri çevirmiş, 1 Mayıs bayramının burada da yasaklanmasını tüm baskılara rağmen kabul etmemiştir. Bu birkaç örnek bile gerçek devlet adamlığının nasıl olması gerektiği konusunda bir fikir verebilir. Benim siyasete girmemdeki en büyük nedenlerden biri bu anlayışın siyasi hayatımıza yerleşmesine katkıda bulunmak. Artık iyi niteliklere sahip insanlar seçilsin. Onların önü açılsın. İş yapmayan değer üretmeyen insanlar siyasette yer bulamasın. Halkımızın isteği de bu yöndedir. Ancak bugüne kadar bir alternatif bulunamadığından bu gerçekleşemedi. Artık bir alternatifimiz var. Halkın partisi bu yüzden bir umut olmuştur. Peki Halkın Partisi neyi değiştirecek? Halkın partisi her şeyden önce samimiyetle ve bütün gücüyle çalışacak. Sadece iyi niyetle çalışmak bile bu memlekette pek çok şeyi değiştirmeye yeterlidir. Bunun yanı sıra akıl ve bilimin ışığında çalışacak. Her alanda uzman, işinin ehli bir kadromuz var. Bundan sonra liyakat sahibi, işinde uzman hakeden insanlar kurumlarda görev alacak. Toplumun bütün nitelikli insanlarıyla çalışarak, ülkenin dinamiklerini harekete geçireceğiz.”

Erek Çağatay, ülkemizde yeterli yetişmiş insan kaynakları ve beyin gücünün olduğunu belirterek, meselenin sadece kaynakları iyi organize etmek, gerekli düzenlemeleri ve yasaları hayata geçirmek olduğunu kaydetti.

Bunun ancak partizanlıktan uzak, halkın menfaatlerini ön planda tutan bir yaklaşım ile mümkün olduğunun altını çizen Çağatay, kaynakları israf etmeyeceklerini vurguladı.

Çağatay şöyle dedi:

“Mesleğim sebebiyle devlet kaynaklarından israf yapıldığına çok şahit oldum. Sadece bunu önlemek bile ekonomimize büyük bir kaynak sağlayacaktır. Kısaca sorunlara teşhisimiz ve bunları çözecek program ve vizyonumuz hazırdır. Bugünkü sorunlarımız halkımızı asla ümitsizliğe sevk etmemelidir. Bu halk bağımsızlık ve egemenliğe inancı sonucu, zulüm ve haksızlıklara karşı hep birlikte mücadele etti. En karanlık günlerden birlikte çıktık. Bu Kıbrıs Türk Halkı'nın potansiyelinin bir göstergesidir. Kendimize güvenimiz kadar, halkımızın potansiyeline de güvenimiz tamdır. Aşamayacağımız sorun yoktur. Çocuklarımız için, yarınları bugünden kazanmak için hep birlikte çalışacağız. Birlikte başaracağız dememizin arkasında bu yatmaktadır. En başta gelen görevimiz ise güçlü bir devlet yapısı oluşturmaktır. İnsanımıza hak ettiği hizmeti verebilmek için bu şarttır. Hepimiz KKTC'ye sahip çıkalım. Ekonomik ve sosyal kalkınmamızı gerçekleştirelim. Anlamsız tartışmalarla vakit kaybetmeyelim. KKTC'ye sahip çıkmak ve onun gelişmesi için çalışmak çözüm için bir engel değildir. Aksine ekonomik ve sosyal olarak gelişmiş bir KKTC, çözüm arayışında daha güçlü olmamızı sağlayacaktır. Olası bir çözümde ise, sürdürülebilir bir çözümün garantisi olacaktır. Dolayısıyla en azından asgari müştereklerde toplumun bütün kesimleriyle birleşelim. Bu çalışmak ve üretmek üzere olsun. Halkın yaşam kalitesini yükseltmek adına olsun.”

Bu seçimde iki anlayışın karşı karşıya geleceğine dikkat çeken Çağatay “Bir referandum gibi iki seçenek var aslında. Mevcut kötü yönetim ve düzen ya da buna dur diyecek iyi yönetim ve değişim anlayışı. Biz özlediğimiz değişimi sağlamak ve yeni bir siyaset anlayışı inşa etmek için iktidara talibiz. Somut, uygulanabilir çözüm önerilerimiz var. İş, proje, fikir üretme, inisiyatif alma, yeni açılımlar yapma azmine ve vizyonuna sahibiz. Halkımız bu samimi çabalarımızı anlamaktadır. Kendimize ve halkımıza güveniyoruz. Bize gerekli teveccühü göstereceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.

EREK ÇAĞATAY’IN ÖZGEÇMİŞİ

28 Temmuz 1974 tarihinde Limasol’da doğdu. 1986 yılında Girne – 23 Nisan İlkokulu’nu bitirdi. 1992 yılında Türk Maarif Koleji’nden mezun oldu. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bigiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1998 yılında Nottingham Üniversitesi’nde İngilizce dil kursunu tamamladı. 2000 yılında Kent Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans üstü eğitimini tamamladı. 2000-2002 yıllarında askerlik görevini tamamladı. 14 Ağustos 2003 tarihinde Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Dairesi’ne III. Sekreter olarak atandı. 12 Eylül 2004-25 Kasım 2004 tarihlerinde Pakistan İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın İslamabad’da genç diplomatlar için düzenlediği “14. Özel Diplomasi Kursu”na KKTC Dışişleri Bakanlığı’nı temsilen katıldı. 26 Aralık 2005-30 Haziran 2006 tarihlerinde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın “42. Dönem Hazırlayıcı Eğitim Programı”na KKTC Dışişleri Bakanlığı’nı temsilen katıldı. 1 Eylül 2006-31 Ağustos 2010 tarihlerinde KKTC Bakü Temsilciliği’nde görev yaptı. 11 Kasım 2010 tarihinde II. Sekreter olarak terfi etti. 22 Haziran 2011-15 Haziran 2013 tarihlerinde Rum tarafıyla sürdürülen Kriz Yönetimi Teknik Komitesi’nin Kıbrıs Türk heyetinde KKTC Dışişleri Bakanlığı’nı temsil etti. 29 Haziran 2015 tarihinde I. Sekreter olarak terfi etti. 15 Haziran 2013-31 Kasım 2017 tarihlerinde KKTC İstanbul Başkonsolosluğu’nda Konsolos olarak görev yaptı. Yabancı dil olarak İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.