banner913
banner932
banner1012

"Girne'nin peşkeş çekilmesine sessiz kalmayacağız"

banner1020

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Merkez Yönetim Kurulu üyesi Safiye Özaltıner, Girne'de kaçak kat yapımı ile gündeme geldiğini belirttiği otel inşaatının kılıfına uydurulmaya çalışıldığını iddia etti.

banner974
"Girne'nin peşkeş çekilmesine sessiz kalmayacağız"

banner971

Özaltıner yaptığı yazılı açıklamada, mahkeme kararına rağmen otelin kaçak katlarının yıkılmadığını belirterek, otelle ilgili gelişmelerin “ülkedeki keyfi ve yasa dışılığa kılıf uydurmanın somut örneği” olduğunu savundu.

Özaltıner,” 4 kat izni olmasına rağmen 7 kat yapılarak önce emirname değişikliği ile yasallaştırılmak istenen, bu başarılamayınca da Şehir Planlama Dairesi'nin görüşü doğrultusunda, 3 kat yerine sadece 1 katının yıkılmasına karar verilen, ancak belirtilen sürede de yıkılmayan, son olarak yıkım kararının askıya alınması için çaba gösterilen kaçak yapı ile ilgili gelişmeleri ibretle izlediklerini” belirtti.

Özaltıner, yıkım kararı verilen kaçak katla ilgili sürenin mart ayı sonunda dolduğunu, ancak yıkım kararını uygulaması gereken Girne Belediyesi'nin mahkemeye başvurarak, otele ait şirket ile imzaladıkları protokol uyarınca yıkım kararının askıya alınmasını talep ettiğini, mahkemenin de konuyla ilgili olarak 21 Nisan Cuma günü yeniden toplanacağını kaydetti.

Yaşananların bir anlamda mahkeme kararına müdahale anlamına geldiğini öne süren Özaltıner, "Yasa dışılığa kılıf uydurma çabası içinde olan merkezi ve yerel otorite kime hizmet etmek istemektedir" ifadelerini kullandı. 

Özaltıner, Girne bölgesi ile ilgili hazırlanmakta olan imar planının kat artırımını içerebileceği varsayımı ile yıkım kararının askıya alınmasının birçok soru işaretini de beraberinde getirdiğini belirterek,  Şehir Planlama Dairesi’nin, Girne Belediye Başkanlığı’na gönderdiği yazı ile Girne Belediyesi ile şirket arasında imzalanan protokolün kamuoyuna açıklanması gerektiğini kaydetti.

Özaltıner, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü'ye  "mahkemenin kararına neden riayet etmediği, şirketle protokol imzalarken neden Belediye Meclisi’ne danışmadığını” sordu.

Özaltıner, son zamanlarda sürekli olumsuz olaylarla gündeme geldiğini iddia ettiği Şehir Planlama Dairesi'nin özerkleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Özaltıner, “Girne’nin peşkeş çekilmesine sessiz kalmayacaklarını” belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.