banner913
banner932
banner1012

Erhürman'dan 19 milletvekilinin önerisine ciddiyetsizlik eleştirisi

banner1020

CTP Genel Başkanı Erhürman seçim çalışmalarının başladığı bu günlerde Kıbrıs sorunu gibi ciddi bir meselede Meclis’teki muhalefet partileriyle istişare dahi etmeden karar önergesi vermenin ciddiyetsizlikten başka bir şey olmadığını savunarak gereken cevabı Meclis’te vereceklerini söyledi

banner974
Erhürman'dan 19 milletvekilinin önerisine ciddiyetsizlik eleştirisi

banner971

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, 19 milletvekilinin, tamamen seçime yönelik bir adım olarak değerlendirdiği, “federasyon tezinin ortadan kalkmasına” yönelik karar önerisini eleştirdi.

CTP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre Erhürman, Gönyeli Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen Lefkoşa Genişletilmiş İlçe Meclisi toplantısında “Koltuklarını korumaktan başka dertleri olmayanların, 18 ayda ülkeyi talan edenlerin, ciddiye alınması hiçbir şekilde mümkün olmayan girişimlerle geleceğimizi çalmalarına asla izin vermeyeceğiz” dedi. 

Erhürman seçim çalışmalarının başladığı bu günlerde Kıbrıs sorunu gibi ciddi bir meselede Meclis’teki muhalefet partileriyle istişare dahi etmeden karar önergesi vermenin ciddiyetsizlikten başka bir şey olmadığını savunarak gereken cevabı Meclis’te vereceklerini söyledi. 

“BUNLARIN CİDDİYETİ BU KADAR” 

Genel Başkan Erhürman konuşmasında şunlara değindi:

“Hatırlayın, Crans-Montana’dan sonra ilk olarak çıktılar dediler ki ‘artık müzakere süreci bitti.’ Ardından Tahsin Ertuğruloğlu çıktı dedi ki ‘bütün KKTC’yi serbest bölge yapacağız. Bundan böyle federasyon görüşmeyeceğiz.’ Hemen onun bir gün sonrasında Ersin Tatar çıktı dedi ki, ‘Ertuğruloğlu havalarda uçuyor. KKTC’nin tamamını serbest bölge yapmak mümkün değil.’

Ondan birkaç ay sonra gene Tahsin Bey çıktı bir sürpriz yumurta daha patlattı ve dedi ki, ‘Monako modeline geçeceğiz. Monako olmazsa Cebelitarık modeli olsun’...  Bunlarda model çok. Serdar Bey ondan asla geri kalmadı. ‘Maraş’ı açacağız’ dedi. Sonra bir daha o konu da konuşulmadı. İşte bunların ciddiyeti, devlet yönetmekten anladığı bu. 

Daha bu haftanın başında Meclis’e yine Kıbrıs sorunuyla ilgili bir karar önerisi verdiler. Kürsüye çıktık. Bu yaptığınız bu Meclis’in çalışma usulüne aykırı, teamüllere aykırı, bizimle istişare dahi etmeden bunu nasıl getirirsiniz dedik, utandılar, önerilerini geri çektiler. 

Şimdi aynı yöntemle başka bir öneri getiriyorlar. Madem ki getirebiliyordunuz niye hafta başındaki önerinizi geri çektiniz? Madem ki onu geri çektiniz, nasıl olur da bu öneriyi aynı yöntemle getirmeye kalkarsınız? Ciddiyetsizliğin, tutarsızlığın haddi hududu yok! Kıbrıs Türk halkını dünyadan koparmanıza izin vermeyeceğiz. Gelecek hırsızlarına bu halk dur diyecek.” 

“MARTTAN BERİ ‘BIRAKIN GİDİN’ DİYORUZ”

Hükümet partilerinin attıkları her adımda kendilerine birtakım siyasi avantajlar sağlamaya çalıştıklarını savunan Erhürman, karşılarında 47 yıllık deneyim biriktirmiş ciddi bir parti olduğunu, bu halkın çıkarları için CTP’nin “karıncalar gibi çalıştığını” belirtti. 

Marttan beri hükümete “bırakın gidin” dediklerini hatırlatan Erhürman, UBP-DP zihniyetinin 5 yıl daha iktidara gelmesi durumunda 18 ayda yaptıklarının önümüzdeki dönemde yapacaklarının garantisi olduğunu savundu. 

CTP’nin yüzde 45’leri görmüş bir parti olduğunu hatırlatan Erhürman, daha önceki seçimlerde UBP’ye ve DP’ye oy vermiş insanların şu an pişman olduğunu, onlara da giderek bu sistemi değiştirmek için yetki isteyeceklerini iddia etti.

HALKIMIZLA BİRLİKTE ÇOK ÇALIŞACAĞIZ, YAPACAĞIZ…

Erhürman sözlerini şöyle tamamladı: 

“Her insanımıza diyeceğiz ki bu ülkede adalet mi istiyorsunuz? Bu ülkede kendiniz için, çocuklarınız ve torunlarınız için haysiyetli bir yaşam mı istiyorsunuz? Bu ülkede üreterek var olmak mı istiyorsunuz? Bu ülkede başta eğitim ve sağlık olmak üzere kamu hizmetlerinden hak ettiğiniz gibi yararlanmak mı istiyorsunuz? Yoksa bunların yaptığı gibi menfaatlerin gayrı adil bir şekilde dağıtıldığı ve karşılığında oy devşirildiği yozlaşmış bir sistemin aynen devam etmesini mi istiyorsunuz? 

Geçmişte ister UBP’ye oy versin ister DP’ye, her bir insanımıza bıkmadan, usanmadan bu soruyu soracağız. Siz yapamazsınız diyenlere de tek bir şey söyleyeceğiz: Çok çalışacağız ve halkımızla el ele, kol kola başaracağız.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.