banner913
banner932
banner1012

"Ercan ile ilgili soruşturma başlatılmalı"

banner1020

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Ercan Havaalanı ile ilgili gelişen olaylar, alınan kararlar ve ortaya atılan rüşvet iddiaları ile ilgili soruşturma başlatılması gerektiğini vurguladı.

banner974
"Ercan ile ilgili soruşturma başlatılmalı"

banner971

Yazılı bir açıklama yapan Özyiğit, Ercan Havaalanı ile ilgili sözleşmenin Bakanlar Kurulu kararı ile 4 yıl daha uzatıldığını belirterek, “Yaşanan skandallar zincirine bir yenisi daha eklendi” dedi.

“Ercan Havaalanı'nın devredilmesi ile başlayan yanlışlar zincirinin, İhale Şartnamesi'nde imzalanan ve ana sözleşmede yer alan şirkete ait sorumlulukların ek sözleşmeyle ortadan kaldırılması ile devam ettiğini” kaydeden Özyiğit, şirketin ciddi rakamlarla ifade edilen gelire 4 yıl daha ortak olacağını, başka deyişle devletin ciddi bir gelirden feragat etmiş olacağını ifade etti.

Özyiğit, "Süre uzatılmasından bazı bakanlar haberi olmadığını açıklarken, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu daha da ileri giderek Ercan'ın ne mali, ne de inşaat anlamında sağlıklı bir denetime tabi olmadığını söylemektedir. Böylesi bir ortamda sözleşmenin 4 yıl daha uzatılması ile kime hizmet edilmektedir" diye sordu.

“TURANLI’NIN İDDİALARI ARAŞTIRILMALI”

Ercan'ın İşletmecisi Taşyapı Group'un sahibi Emrullah Turanlı'nın, "Tahsin Ertuğruloğlu tehditle benden para istedi" yönünde iddiada bulunduğuna da işaret eden Özyiğit, "Bu kadar şaibeli işlerin döndüğü, bu kadar ciddi iddiaların ortada dolaştığı bir dönemde yetkili makamlar artık devreye girmelidir. Ercan'la ilgili devleti zarara uğratan karar ve uygulamalar mercek altına alınarak inceleme yapılırken, adli makamlar da devreye girerek ortadaki iddiaları araştırmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Ertuğruloğlu'nun bugün söylediklerini TDP olarak daha işin başında ihale sürecinde söylediklerini, 2015 yılında da bu işin olmadığını vurguladıklarını  ancak bu süreçte hükümette bulunan UBP, CTP ve DP'nin bu konuyla ilgili hiç bir şey yapmadıklarını kaydeden Özyiğit, şunları ifade etti:

"Maalesef dün söylediklerimiz bugün kamuoyunun önünde deşifre oluyor. Bu ülkede özelleştirme, kişileri ihya etmek için araç olarak kullanılıyor. Bakanların ise tüm çabası bu süreçlerde kendilerine pay çıkarmak. Dün hükümette tüm bu sürece onay veren ve sesiz kalan, fakat bugün istediğini elde edemeyenler bağırıyor. Hepiniz bu ülkeye, bu halka, gelecek nesillere ihanet içindesiniz."

İstanbul Havayolları’nın hangarla ilgili sözleşmenin feshedilmesi nedeniyle açtığı ara emri davasına da değinen Özyiğit, İstanbul Havayolları ile Taşyapı şirketinin avukatının aynı kişi olduğunu, ara emrinin devam ettiği süre zarfında Taşyapı Şirketi’nin arazi kendisine verilmediği gerekçesiyle devlete 93 milyon TL'lik dava açtığını, Bakanlar Kurulu'nun da davanın geri çekilmesi şartıyla sözleşmeyi 4 yıl daha uzattığını anlattı.

Özyiğit, "Bakanlar Kurulu hangi gerekçelerle sözleşmenin ihlal edildiğine karar vermiştir? Böyle bir karar verme yetkisi var mıdır? Bazı Bakanların niye bu süre uzatımından haberi yok? Bu karar niçin sözleşmenin uzatılmasına karşı olduğu bilinen bakanın katılmadığı bir toplantıda alınıyor?" diye sordu.

Özyiğit, Ercan Havaalanı'nın devriyle başlayan sürecin soruşturulması için TDP olarak Meclis'te soruşturma komitesi kurulması önerisi yaptıklarını, ancak UBP, CTP ve DP'nin bundan kaçtığını da iddia etti.

Özyiğit, Ercan'la ilgili konuların enine boyuna araştırılarak soruşturulması, bu bilgi ve bulguların yargıya taşınarak varsa suçluların cezalandırılması gerektiğini ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.