banner913
banner932
banner1012

“Dokunulmazlığımın kaldırılması için evet diyeceğim”

banner1020

UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, Meclis’te kendi dokunulmazlığının kaldırılması için yapılacak oylamada “evet” oyu kullanacağını belirterek, tüm milletvekillerine de bu yönde oy kullanmaları çağrısında bulundu

banner974
“Dokunulmazlığımın kaldırılması için evet diyeceğim”

banner971

Çalışma Bakanlığı’nda 2013 yılında Özel Kalem Müdürü olan ve görevde olduğu sırada 47 dosyada usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefke Milletvekili Aytaç  Çaluda, Cumhuriyet Meclisi’nde dokunulmazlığının kaldırılması için yapılacak oylamada “evet” oyu kullanacağını belirterek, tüm milletvekillerine de bu yönde oy kullanmaları çağrısı yaptı.

Çaluda’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Milletvekili dokunulmazlığımın kaldırılmasına ‘Evet’ diyeceğim ve tüm milletvekillerine de ‘Evet’ oyu kullanmaları çağrısında bulunuyorum.”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi’nde Kıbrıs Türk Halkı adına vekillik yapmak kutsal ve onurlu bir görevdir. Gerek bürokrasi  yaşantımda gerekse şu andaki görevimde Anayasa ve yasalarımıza bağlı kalmak , halkımızın hak ve menfaatlerini gözetmek benim için esas teşkil etmiştir ve etmektedir.

Kamuoyumuza da yansıdığı üzere 5 yıl önce sona eren Çalışma Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevim sırasında tamamen yasalara, savcılık görüşüne uygun olarak, sırf çalışana ve işverene kolaylık olsun diye imza attığım bir kısım evraktan  dolayı 5 yıl sonra yapılan siyasi amaçlı şikayetler üzerine milletvekilliği dokunulmazlığımın kaldırılması istenmektedir.

Tekrar vurgulamakta fayda görüyorum; polis raporunda da belirtildiği üzere bu şikayet tamamen siyasi amaçlıdır, her hangi bir maddi veya siyasi çıkar sağlamamam söz konusu değildir. 5 yıl boyunca benim dokunulmazlığım yokken susanlar ben milletvekili seçildikten sonra siyasi amaçlı olarak harekete geçmişlerdir. Sorun değildir. Siyasi amaçlı da olsa ben bu sorunu aşacağım.

Daha önce de ifade ettiğim üzere alım açık başım diktir. Dolayısı ile hukukçum ve çevremle yaptığım istişareler sonucu Cumhuriyet Meclisi’nde dokunulmazlığımın kaldırılması için yapılacak oylamada ‘Evet’ oyu kullanmaya karar vermiş bulunuyorum. Tüm milletvekillerimize de ‘Evet’ oyu kullanmaları çağrısında bulunuyorum.

Umarım, bu süreç örnek olur ve savcılıkta siyasilerle ilgili olarak bekletilen tüm dosyalar işleme girer, dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekenler varsa olumlu oy kullanarak dokunulmazlıklarının kaldırılmasını sağlar ve herkes hukuk önünde hesabını verir. Ben öyle yapacağım. Hukuk önünde hesabımı verecek, savunmamı yapacak ve inanıyorum ki en kısa süre içinde suçsuzluğumun teslim edilmesi ile halkımızın karşına çıkacağım. Bu vesile ile bir kez daha çok değerli halkımıza en derin saygılarımı sunarım.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.