banner913
banner932
banner1012

"Cumhurbaşkanı kamu yararını gözeten her icraatı destekliyor”

banner1020

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, “Sayın Başbakan’ın sözünü ettiği ve Cumhurbaşkanı’nın hükümete engel çıkardığını iddia ettiği Döner Sermaye Yasası, Başsavcılığın verdiği hukuki görüş doğrultusunda Anayasa Mahkemesi’ne sevk edildi” diyerek Cumhurbaşkanı’nın hükümetlere karşı ‘sıcak bakma’, ‘soğuk bakma’ gibi subjektif değer yargıları ile hareket etmesi söz konusu olmadığını vurguladı

banner974
"Cumhurbaşkanı  kamu yararını gözeten her icraatı destekliyor”

banner971

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Anayasa ve yasalar çerçevesinde kamu yararını gözeten her icraatı desteklediğini kaydetti.

Akıncı’nın hükümetlere sıcak ya da soğuk bakma gibi subjektif değer yargılarıyla hareket etmesinin söz konusu olmadığını belirten Burcu, “Sayın Başbakan’ın sözünü ettiği ve Cumhurbaşkanı’nın hükümete engel çıkardığını iddia ettiği Döner Sermaye Yasası, Başsavcılığın verdiği hukuki görüş doğrultusunda Anayasa Mahkemesi’ne sevk edildi” dedi.

Burcu, “Cumhurbaşkanımız, yakın gelecekte olacağı kesinleşen seçimlerin, siyasi partiler arasında geçmesi gerektiğini hatırlatmayı yararlı görmektedir” ifadesine yer verdi.

SÖZCÜ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Sayın Başbakan’ın sözünü ettiği ve Cumhurbaşkanı’nın hükümete engel çıkardığını iddia ettiği Döner Sermaye Yasası’nı Cumhurbaşkanımız, Başsavcılığın verdiği hukuki görüş doğrultusunda Anayasa Mahkemesi’ne sevk etmiştir.

BAŞSAVCILIK, ANAYASA’YA AYKIRI OLABİLECEĞİ YÖNÜNDE GÖRÜŞ VERDİ… ANAYASA MAHKEMESİ’NE GÖNDERİLDİ

Ekte dağıtımını yaptığımız 23 Haziran 2017 tarihli Başsavcılık yazısında da görüleceği gibi devletin hukuk danışmanı konumundaki Başsavcılık, Döner Sermaye Yasası’nın Anayasa’ya aykırı olabileceği yönünde görüş beyan etmiştir. Cumhurbaşkanımız bu görüş doğrultusunda adı geçen yasayı, Anayasa’ya uygunluk değerlendirmesi için Anayasa Mahkemesi’ne göndermiştir.

Bu vesileyle bir hususu belirtmekte yarar görmekteyiz ki, Cumhurbaşkanımız bağımsız ve tarafsız bir görev anlayışıyla yetkileri çerçevesinde halka hizmet etmektedir.

Cumhurbaşkanımızın birlikte çalışmak durumunda olduğu hükümetlere karşı ‘sıcak bakma’, ‘soğuk bakma’ gibi subjektif değer yargıları ile hareket etmesi söz konusu değildir. Sayın Cumhurbaşkanı için önemli olan, hükümetlerin icraatlarıdır.

Cumhurbaşkanımız yetki, görev ve sorumluluklarının gereği olarak hangi hükümet döneminde olursa olsun, Anayasa ve yasalar çerçevesinde, kamu yararını gözeten her icraatı desteklemiştir.

Cumhurbaşkanımız, yakın bir gelecekte olacağı artık kesinleşen seçimlerin, siyasi partiler arasında geçmesi gerektiğini hatırlatmayı yararlı görmektedir.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.