banner913
banner932
banner1012

Cumhurbaşkanı, Derinya ve Aplıç kapıları için hükümeti göreve çağırdı

banner1020

banner974
Cumhurbaşkanı, Derinya ve Aplıç kapıları için hükümeti göreve çağırdı

banner971

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Derinya ve Aplıç kapılarının açılması konusunda Kıbrıs Türk tarafı kaynaklı herhangi bir gecikmenin yaşanmaması adına hükümete gereken önlemleri ivedilikle alması çağrısında bulunduğunu bildirdi. 

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Burcu “Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanımız, GKRY lideri Nikos Anastasiadis’le 16 Nisan 2018 günü gerçekleştirdiği buluşma öncesinde muhatabından Derinya ve Aplıç kapılarının Rum tarafı açısından açılma tarihleriyle ilgili kesin bilgi talep etmiştir. Söz konusu buluşmada Anastasiadis, Derinya kapısının 1 Temmuz 2018’de, Aplıç kapısının ise 15 Eylül 2018 tarihinde açılmaya hazır hale getirileceğini söylemiştir” ifadelerini kullandı. 

“AKINCI, DENKTAŞ’I BİZZAT ARAYARAK İHALEYE ÇIKILMASINI İSTEDİ”

Cumhurbaşkanı’nın bu bilgileri KKTC hükümetiyle de paylaşarak, Kıbrıs Türk tarafınca herhangi bir gecikmeye sebebiyet verilmemesi için önlemlerin ivedilikle alınması gerektiğini belirttiğine işaret eden Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı da bizzat arayarak, söz konusu çalışmalar için bir an önce ihaleye çıkılmasını istediğini ifade etti. 

Burcu açıklamasında, “Beklentimiz bu konudaki çalışmaların hızlandırılması ve Kıbrıs Türk tarafı kaynaklı herhangi bir gecikmenin yaşanmamasıdır” ifadesine yer verdi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.