banner913
banner932
banner1012

“Çözüm masada, barış sokakta olacak”

banner1020

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Şehan Tomgüsehan, çözümün masada, barışın ise sokakta olacağını söyledi

banner974
“Çözüm masada, barış sokakta olacak”

banner971

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü ile Güney Kıbrıs’ta ana muhalefet AKEL’in gençlik kolu EDON işbirliğinde, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların dostluklarını pekiştirmeye yönelik kamp düzenlendi.

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gençlerin ortak bir hayat ve ortak bir alanı paylaşarak dostluklarını pekiştirmeye dayalı olan “#Reunite_CY/Yeniden Birleşik Kıbrıs” projesinin üçüncü etabı 25-27 Ağustos’ta Lapta Club Simena Otel’de düzenlenen kamp ile tamamlandı.

Kampta, “Kıbrıs’ta Stereotipler” üzerine Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek ve Prof. Dr. Charis Psaltis, Kıbrıs müzakereleri hakkında Kıbrıslı Türk müzakereci Özdil Nami ile Kıbrıs Rum Müzakere Heyeti Üyesi Toumazos Çelebis, barış eğitimi üzerine Salih Sarpten ve OELMEK Başkanı Giannos Sokratous, iki toplumdaki ortak kelimeler üzerine Orhan Kabataş ve medyanın barış sürecindeki rolü üzerine Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu ile Kıbrıslı Rum gazeteci Giorgos Fragkos’un konuk olduğu paneller gerçekleştirildi. Müzikli eğlenceler düzenlendi.

Etkinlikte konuşma yapan CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Şehan Tomgüsehan, Birleşik Federal bir Kıbrıs arzuladıklarını vurguladı.

Birleşmiş Milletler parametrelerinin yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çözümün tek dayanağı olduğunu savunan Tomgüsehan, #Reunite_CY projesinin yapıcı ve pratikte yaşatılabilir olduğunu söyledi.

Çözümün masada, barışın ise sokakta olacağını söyleyen Tomgüsehan, #Reunite_CY projesinin gençlerin 43 yıldır müzakerelerin başaramadığı iki toplumun bir araya getirilip kardeşçe yaşamasını sağladığını kaydetti.

EDON Genel Sekreteri Christos Christofias ise, çözümün ve yeniden birleşik bir Kıbrıs’ın en büyük arzuları olduğunu, iki toplumun birbirlerine empati ile yaklaşmasının önemli olduğunu kaydetti.

İki toplumu birbirine düşürenin “emperyalist unsurlar” olduğunu iddia eden Christofias, #Reunite_CY projesinin ayrıştırılan iki kardeş halkın yeniden birleştirilmesine dair en önemli adım olduğunu iddia etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.