banner913
banner932
banner1012

"Bu ülkeye adalet, haysiyet, üretim ve hizmet gelecek”

banner1020

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP-DP Hükümeti’nin icraatlarını eleştirerek, “Yağma yok, bu düzen değişecek. Bu ülkeye adalet, haysiyet, üretim ve hizmet gelecek” dedi.

banner974
"Bu ülkeye adalet, haysiyet, üretim ve hizmet gelecek”

banner971

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) yapılan açıklamaya göre Genel Başkan Tufan Erhürman, dün akşam CTP İskele Genişletilmiş İlçe Toplantısı’na katılarak konuşma yaptı.

CTP Genel Başkanı Erhürman, geçmişte UBP veya DP’ye, kime oy vermiş olursa olsun, herkesin; son 18 ayda memleketteki talanı, yağmayı, peşkeşi, adaletsizliği gözüyle görmüş, kulağıyla duymuş olduğunu, hiç kimsenin bunlardan haberdar olmadığını iddia edemeyeceğini, yolsuzlukların üstünü milliyetçi hamasetle örtmeye çalışanların ipliğinin pazara çıktığını söyledi.

Erhürman, “Kamu arazileri, kamu binaları, istihdamlar, vatandaşlıklar... Hepsi ama hepsi adaletsiz biçimde seçim maksatları için dağıtıldı. ‘On yedi yaşına gelmiş ve bu topraklarda doğmuş çocuklarımıza vatandaşlık verin’ dedik, onlar kalktı ülkeye bir günlüğüne gelen turistlere vatandaşlık verdi. Bunlar yurttaş değil tebaa istiyor” dedi. 

Tufan Erhürman, partililerden tek bir şey istediğini, bunun da; 80 gün boyunca uyumadan, dinlenmeden geçmişte kime oy vermiş olursa olsun herkesin ayağına giderek, bu gerçekleri anlatması olduğunu belirtti. Erhürman üyelere yeni seçim sistemi hakkında da bilgi verdi. 

“MEMLEKETİ 18 AYDA TARUMAR ETTİLER”

Çok kritik bir dönemeçte olunduğunu belirten Erhürman, 18 ay önce CTP’nin hükümetten uzaklaştırıldığını, UBP ile DP’nin hükümet kurduğunu ve yolsuzlukların, usulsüzlüklerin, ciddiyetsizliklerin o günden bugüne kadar aralıksız devam ettiğini belirtti.

“Ne yaşandıysa gözümüzün önünde yaşandı. Halkımız bunları açık açık gördü. Dağıtılan kamu arazilerini, askeri arazileri, kamu malı binaları kimlere verdiklerini halkımız çok iyi biliyor. Kimleri ne amaçla vatandaş yaptıklarını, kimlere istihdam, terfi verdiklerini biliyor. On sekiz ay gibi kısa bir sürede memleketi tarumar ettiler” diyen Erhürman, “Gözümüzü açıp canımızı uyandırmazsak önümüzdeki dönem bu halk için çok acı olacak” şeklinde konuştu.

“GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA YAPTILAR, ASLA UTANMADILAR”

Bu seçimin Kıbrıslı Türklerin bir dönem daha bu şekilde yönetilmeyi isteyip istemediğini göstereceği seçim olacağını kaydeden CTP Genel Başkanı Erhürman, Kıbrıs Türk halkının çocuklarının, torunlarının böyle adaletsiz bir düzende yaşamasını istemediğini ortaya koyması gerektiğini, halkın önemli bir kararın eşiğinde olduğunu belirtti. Erhürman, “Hükümette olanların ne utanması, arlanması, ne de korkusu kaldı. Meclis’te yüzlerine söylüyoruz ve bize diyorlar ki ‘çatlasanız da patlasanız da yapacağız, edeceğiz...’ Gözümüzün içine baka baka ‘bu memleketin de, bu halkın da sahibi benim’ diyorlar. Ne halkı önemsiyorlar ne de gelecek kuşakları” dedi.

“YAĞMA YOK BU DÜZEN DEĞİŞECEK”

Erhürman sözlerini şöyle tamamladı:

“Şimdi artık harekete geçme zamanı. Haysiyetimizle oynayanlara, gözümüzün içine baka baka, hiç utanmadan sıkılmadan bunca yolsuzluğu, hukuksuzluğu, adaletsizliği, ciddiyetsizliği yapabileceğini sananlara, sen bu halkın haysiyetiyle, haysiyetimizle oynayamazsın deme zamanı. Bugünü de, geleceği de çalmaya kalkan gelecek hırsızlarına, ‘size ne bugünü ne de çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini çaldıracağız’ deme zamanı. Zannediyorlar ki kurdukları ve böyle devam etsin diye canlarını dişlerine taktıkları bu yağma ve talan düzeni sonsuza kadar sürecek. Ama yağma yok. Girne, Mağusa ve Lefkoşa’dan sonra bu akşam İskele’de de karıncalar harekete geçti. Bu düzen değişecek.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.