banner913
banner932
banner1012

“Bu ülke zaten yıllarca doğru bilinen yanlışlarla yönetildi”

banner1020

Anayasada yer almayan bir yasaklamayı tüzükle yapmanın yok hükmünde olduğunu ve hukuki geçerliliği bulunmadığını anlatan Erhürman, kamu personelinin siyaset yasağının hukuki bir dayanağı olamayacağını söyleyerek, “Bu ülke zaten yıllarca doğru bilinen yanlışlarla yönetildi” dedi.

banner974
“Bu ülke zaten yıllarca doğru bilinen yanlışlarla yönetildi”

banner971

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, DAÜ’de yürürlükte bulunan 2 tüzükte değişiklik yapıldığını, birinin akademik kadro, diğerinin de personel kadrosunda olduğunu söyledi.
Özersay, Bakanlar Kurulunda alınan kararla Anayasal bir anomalilikle, DAÜ yasasına aykırı bir maddeyi düzelttiklerini belirtti.
Özersay, düzelttikleri maddelerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Özersay, aynı siyaset yasağının olduğu Atatürk Öğretmen Akademisi’nde ise kamu görevlisi olmaları nedeniyle bir düzenlemeye gidilmediğini açıkladı.
“TÜM PARTİLER KAMU GÖREVLİLERİNİN SİYASET YASAĞININ KALDIRILMASINI İSTERSE BİRLİKTE HAREKET ETMEYE HAZIRIZ”
Özersay, tüm partiler Kamu görevlilerinin siyaset yapma yasağının kaldırılmasını isterse kendilerinin birlikte hareket etmeye hazır olduğunu belirtti. 
Özersay, göreve gelir gelmez Dışişleri’ne personel alımıyla ilgili adım attıklarını ve yerel seçimler öncesinde bu konuyu çözümleyeceklerini söyledi.
“LAÜ VE DİĞER SİYASET YASAKLI KURUMLAR  DA İNCELENİP DÜZENLEMEYE GİDİLECEK” 
Özersay, konuşmasının sonunda Arıklı’nın üniversite rektörleri ve dekanlarının siyaset yapmasıyla ilgili sakıncalı bulduğu noktalara cevap verdi. Özersay, bir süre yerlerinden soru soran vekilleri cevapladı. Özersay, LAÜ’de ve diğer siyaset yasaklı kurumlarda da incelemede bulunup düzenlemeye gideceklerini kaydetti.
ERHÜRMAN: “SİYASET YASAĞI ANAYASADA SADECE KAMU GÖREVLİLERİNE UYGULANIR”
Başbakan Tufan Erhürman, Bakanlar Kurulu’nda yapılan tüzük değişikliğiyle ilgili kendi isminin de geçtiğini söyleyerek, “ben milletvekili olduğum anda ödeneksiz izne çıkmış sayılıyorum, konunun da anlatacaklarımın da benimle alakası yok” dedi.
Kamu görevlileri ve kamu personeli ifadelerinin iki farklı grup olduğunu, her kamu hizmetini yerine getirenin kamu görevlisi olmadığını anlatan Erhürman, siyaset yasağının Anayasada sadece kamu görevlilerine uygulandığını belirtti.
Anayasada yer almayan bir yasaklamayı tüzükle yapmanın yok hükmünde olduğunu ve hukuki geçerliliği bulunmadığını anlatan Erhürman, kamu personelinin siyaset yasağının hukuki bir dayanağı olamayacağını söyledi.
“BU ÜLKE ZATEN YILLARCA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLARLA YÖNETİLDİ”
Erhürman, “Bu ülke zaten yıllarca doğru bilinen yanlışlarla yönetildi” dedi.
Kıbrıs sorununun çözüm formülü konusunda 4 siyasi parti arasında fikir birliği olmadığı, bu nedenle hükümet programına konulmadığını hatırlatan Tufan Erhürman, “ama bunu söylemiş olmamız nedeniyle, Kıbrıs sorunu eksenindeki hiçbir konuda hükümet hemfikir olamaz, açıklama yapamaz diye bir şey söz konusu olamaz. Bunu uygulamada da gösterdik” dedi.
Dışişleri Bakanı’nın yaptığı görüşmelerin hükümet adına olduğunu bir kez daha yineleyen Erhürman, kendisinin de Kıbrıs konusunda yaptığı açıklamaları da Başbakan olarak yaptığını söyledi.
Sayıştay’ın herhangi bir raporunu beğenmedikleri için bütçesine hayır demediklerini anlatan Erhürman, “Sayıştay başkanının kız kardeşinin bulunduğu yere şimdi de bir başka akrabası yerleştirilmeye çalışılırsa muhalefette ne söylersek iktidarda da söyleriz. Hiçbir bağımsız kurum hükümetle bu şekilde işbirliği içinde atama noktasına gelemez. Anayasal kurumlara saygıdır bunun sebebi. Bağımsızlığını korumak için” dedi.
Kasım ayında denetimli serbestlik yasası geçirildiğini, Aralık’ta laboratuvar yangını çıktığını ve 13 ay boyunca hiçbir yasal yükümlülüğün yerine getirilemediğini belirten Erhürman, 19 kişinin denetimli serbestlik yasasından yararlanmasına bu nedenle başsavcılıktan da görüş alarak izin verdiğini anlattı.
Girne-Lefkoşa Yolunda çok ciddi bir sorun yaşandığını, yapılan sözleşmede 96 kilometrenin tamiri için müteahhite 2 sene süre verildiğini belirten Erhürman, “bu memlekette sözleşme yaparken herkes nereye ne yazdığını çok ciddi değerlendirmelidir” dedi.  
“GÜZELYURT- DOĞANCI YOLUYLA İLGİLİ SORUN AŞILDI, NİSAN BAŞI İŞBAŞI YAPILACAK”
Güzelyurt- Doğancı yoluyla ilgili ise, sorunlu tek mekan olduğunu ve bunun aşıldığını, Nisan başında yüklenici firmanın işbaşı yapacağını kaydeden Erhürman, Doğancı- Lefke arasındaki çok sayıdaki ara emirlerinin de 2’ye indirildiğini belirtti.
ATAKAN: “GİNE YOLU 5 ETAPLI BİR PROJE…”
Tolga Atakan, Gine yolunun 5 etaptan oluşan bir projesi olduğunu, şu an yapılan etabın nisanda tamamlanması ve ardından Boğaz Kavşağı- Gönyeli etabına geçileceğini anlattı.
Atakan, şu an yaşanan sıkıntıların sonunda güvenli ulaşım sağlayacak olmasından dolayı duyarlı şekilde eleştiri yapılmasını istedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.