banner913
banner932
banner1012

"Bu topraklara sahip çıkmak boynumuzun borcu"

banner1020

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Rum tarafının adanın tümüne sahip olma talebinden vazgeçmediğini, bu topraklara sahip çıkmanın Kıbrıs Türkünün boynunun borcu olduğunu söyledi

banner974
"Bu topraklara sahip çıkmak boynumuzun borcu"

banner971

Başbakan Hüseyin Özgürün, katıldığı bir etkinlikte Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kıbrıs sorunu dönüp dolaştırılıp önümüze getirilmektedir. Aslında bitmiş bir meseledir ve dönüp dolaşıp önümüze gelmektedir ve gelecektir. Çünkü Rum tarafının talepleri bitmemiştir. Rum tarafı Ada’nın tümüne hakim olmak istemektedir. Bu topraklara sahip çıkma da bizim boynumuzun borcu olmak zorundadır. Bu hem bizim için öyledir hem gelecek kuşaklar için öyledir” dedi. Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının bu topraklara tutunmasının en büyük çalışma şekilleri olduğunu vurguladı.

Haziran ayı sonunda devam edilecek olan Cenevre Konferansına da atıfta bulunan Özgürgün, “Cenevre’de yeniden bir olay cereyan etmektedir. Oysa ortada anlaşılan hiçbir şey yoktur ama sanki Kıbrıs sorunu çözülüyormuş gibi bir ortam getirilmeye çalışıyor. Oysa Rum tarafı daha bundan bir ay önce Enosis ilan etmiştir. Yani ENOSİS’i yeniden kutlayacağım demiştir. Bu niyetlerini açıkça göstermektedir. Bizim çok dirençli ve güçlü durmamız lazım.  İçte bütün sorunları mümkün olduğu kadar  çözerek Kıbrıs konusunda da güçlü ve sağlam durmak esas olmalıdır. Çünkü benim bitmiş gördüğüm ve öyle inandığım bir sorun masada birilerine yarasın diye getirilmektedir” şeklinde konuştu.

Bu durumdan Birleşmiş Milletlerin de faydalandığını,   BM’nin adada iki bin tane askeri bulunduğunu, onlarca bürokratının bulunduğunu kaydeden Özgürgün, “Bunların işsiz kalmasını kimse istemiyor, anladığım odur, artık bu noktaya gelmiş bir meseledir” dedi.

Cenevre Konferansından beklentisini de dile getiren Özgürgün, “Gideceğiz toplantıya, gerçi katılırız ama sonuçta bizim için Kıbrıs Türk halkının bu topraklara sahip çıkması ve bunu sonsuza kadar da bu topraklarda yaşatması en büyük dileğimiz ve çalışma azmimizdir. Bunun dışında çözülebilecek bütün sorunlara da açığız ve bunu da her şekilde takip edip yerine getirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.